Lichtweer op zee
In de ochtend geen tijd, dus niet vroeg op de dam, wind zou afnemen. Maar bij aankomst werd er met 5.0 nog goed geplaneerd.

JP FSW 102 met Banzai 5.3 en Makani 26cm
Wind niet heel hard, 5.3 op minimale trim, dan kon ik goed varen. Maar eigenlijk was 6.0 denk ik beter geweest. Water erg vlak, nauwelijks golven on te springen of golf te rijden.
Samen met Ronny naar de zandbank geweest, ook daar geen golven. Op afstand wel veel zeehonden gezien. Na een tijdje kwam er een dikke bui, misschien zou die nog wind brengen: helaas wind zakte juist in. Dus naar de kant om de schuilen en na de bui toch maar groter optuigen. Echt groter.

iSonic 101 met e-Type 6.6 en Busca 34cm
Goeie keus om gelijk naar de 6.6 te gaan. Soms was zelfs dat nog minimaal, maar meestal was het heerlijk. Water best vlak, dus heel goed te doen. Tegen het einde kwam het tij in en namen de golven toe. Daarmee werd het soms lastiger. Door gevaren tot wind te ver af nam en ik nauwelijks meer kon planeren.

Beetje te vlak water op zee naar mijn zin, met dit soort omstandigheden ga ik net zo lief aan de binnenkant varen. Maar heb me wel vermaakt.

Blokkendam

Aanwezig: Ronny

13:00 1.5 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste uur kon ik makkelijk met minimum trim planeren. Maar wind nam rond de buien soms af en dan was het echt op mijn tenen. Soms beetje chop-hoppen, maar niet echt golven, dus ook niet golfrijden.
15:00 1.5 uur Wind: Z/ZW
Board: Starboard iSonic 101 - Busca Slalom 34cm
Zeil: North E-Type 6.6 - North Platinum(11) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
  Setje werkte goed, wind varieerde nog al. Soms echt volle bak, soms dobberen. Maar meestal relaxed planeren. Setje werkte goed. Alleen in de hardere vlagen met opkomende tij werd het soms lastiger naar buiten varen, werd verplicht springen.