Super dag, helaas wel veel regen
Vandaag zuidwesten wind voorspeld, beste richting en ook iets meer dan dinsdag.

JP FSW 84 met Banzai 4.2 en MFC 19 /Makani 10cm vinnen
Meeste surfers waren al met 3.5 a 4.5 op het water. Dus keus was makkelijk: 4.2. Goed moment om de MFC 19cm eens goed te testen waar ik hem voor heb gekocht: FSW 84 met 4.2 te varen. In het begin was de wind nog even te zuid, maar die draaide in de loop van de middag naar west. In het begin ook nog niet veel golven, maar toen het tij op kwam namen de golven ook toe. Ik kon eigenlijk altijd wel in beide richtingen springen.
Het was echt genieten. Zeker toen de wind echt zuidwest was en dus de golven beter. Heel veel golfrijden, springen, gijpen ging ook vaak goed en door geplaneerd. Echt top. Wind was wel beetje vlagerig. Soms op mijn tenen, soms met het zeil open in de hardste vlagen, maar nooit overpowered. Af en toe de trim aanpassen. Aan het einde had ik de 4.2 over max getrimd, maar vaarde echt nog goed.
Door gevaren tot ik helemaal leeg was.

Heerlijke dag, wind was vlagerig, maar zeker goed te varen. Leuke golven, springen vanaf beide kanten mogelijk, golfrijden mogelijk. Helaas bijna heel de dag regen.
Extra bonus: het uitzetten van de kleine zeehondjes bij het Gorsje mogen meemaken. Die 2 hebben daarna heel de tijd naast elkaar gezwommen en surfers bekeken.

Blokkendam

Aanwezig: Marius (SurfinTwin)

12:30 4 uur Wind: ZW 20/35 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC TF RTM 19cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Setje werkte heel erg goed. De MFC 19cm werkt perfect in combinatie met de 4.2. Altijd genoeg grip, loopt nog steeds genoeg hoogte maar niet te veel. Golfrijden goed. Zelfs paar keer front-side gelukt.