Lekker middagje op zee
Ik had verwacht naar de Grevelingendam te gaan, wind richting leek net wel net niet goed.
Bij aankomst flinke regenbui die nog wel een half uur zou duren, dus toch maar doorgereden naar zee.

Goya One Pro 95 met Banzai 5.3 en 21/10cm vinnen
Zoals meestal bij Brouwersdam Zuid, meer chaos en deining dan echte golven. Dus gekozen voor kleinere thrusters omdat er waarschijnlijk toch weinig te golfrijden zou zijn.
Setje werkte goed, maar hoogte lopen kon een tikkie beter en board leek wat te plakken.

Goya One Pro 95 met Banzai 5.3 en 22,5/10cm vinnen
Met de 22,5cm center vin vaarde het board direct beter, voelde goed. Wind leek naar NW te draaien ipv naar noord zoals voorspeld.
Wind werd meer onshore en daardoor ontstonden er hier en daar wat langere lijnen. Dus meer golfrijden, midden op het water vooral back-side hits. Aan de overkant voor het strand waren de golven meer side-on en daardoor wat front-side riding geprobeerd, maar daar waren de golven daar meestal te laag voor.

JP FSW 84 met Banzai 5.3 en 21/11cm vinnen
Wennen, heel erg wennen. Al 10 maanden niet op dit board gevaren. Vooral op de modernere boards: Fanatic Tri-Wave en Goya One Pro gevaren en die varen anders, heel anders.
Maar na 15 minuten had ik het gevoel weer terug. Lekker springen op elke kleine schans die ik kon vinden. Golven leken wel steeds beter te worden, dus toch nog even terug naar de Goya 95 om nog even wat te golfrijden voor ik er mee stop.

Goya One Pro 95 met Banzai 5.3 en 22,5/10cm vinnen
Ik moest zelfs weer even wennen aan de Goya. Maar al snel was ik al weer lekker wat aan het golfrijden. Moest nog paar dingen voor werk doen vandaag, dus tijd om te stoppen.

Ik snap weer waarom ik zo lang fan ben van de JP Freestylewave. Zo levendig, zo behendig en toch zoveel controle. Helaas is 84 liter wel wat lastiger in windgaten: zinken. Maar ook tijdens golfrijden moet je echt heel goed je best doen. Elk klein foutje betekend niet meer planeren en dus zinken. De Goya 95 is veel vergevensgezinder tijdens golfrijden en het extra volume help ook nog. Waar de FSW 84 heerlijk is voor bump-n-jump, is de Goya 95 juist goed in golfrijden. Niet dat de FSW niet dan golfrijden, zeker met de thrusters, maar de Goya is er duidelijk beter in. De Goya is ook nog steeds leuk voor bump-n-jump, maar de Goya is gewoon groter en springt iets minder makkelijk.

Het was fijn, in het begin helaas nog wel regen. Maar aan het einde strak blauwe hemel.
Weinig echt goeie golven, maar nog best wat kunnen springen en ook af en toe golfrijden.

Brouwersdam Zuid

15:00 0.5 uur Wind: NW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (06) 21cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkt best goed, zeil was soms aan de grote kant. Board leek beetje te plakken, liep niet lekker, leek te remmen. Halve wind ging goed, maar kon ook niet echt goed hoogte lopen.
Controle was heel goed. Zeil perfecte maat. Springen goed. Nog niet veel golven om te golfrijden.
15:30 1.5 uur Wind: NW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 22,5cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Met de 22,5cm center vin liep het board beter, lekkerder. Liep beter hoogte dan met de 21cm. Controle was nog steeds goed. Zeil was een tijdje eigenlijk te groot, maar wind nam later weer wat af en daardoor was zeil goed. Range van de Banzai kwam weer heel goed van pas. Springen goed. Backside golfrijden goed, front-side leek niet te lukken, golven niet echt geschikt.
17:00 0.5 uur Wind: NW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave (06) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Lang niet met dit board gevaren. In het begin vooral wennen, voelde niet alsof ik controle had. Maar het gevoel kwam langzaam terug. Board is harder op het water, dempt de golven minder goed. Maar het board reageert zo veel sneller en makkelijk op elke input die je het board geeft. Springt als een malle, kan snel van richting veranderen. voelt heel speels. Vinnen leken juiste maat, kon makkelijk hoogte lopen, misschien maatje kleiner thrusters moeten proberen om te kijken of die meer controle zouden geven.
17:30 0.25 uur Wind: NW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 22,5cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Na de JP moest ik gewoon weer even wennen aan de Goya. Wind nam wat af, iets minder out en downhaul. Setje werkte goed. Golven wat hoger, dus wat meer meer golfrijden, soms zelfs 3 back-side hits. Goeie controle.