Heerlijk dagje Grevelingendam
Windrichting was W/NW voorspeld: perfect voor de Grevelingendam.
Vroeg aanwezig, dus nog niet veel mensen op het water. Er werd met relatief grote zeilen gevaren: 6.6 en 7.3. Maar ook een enkeling met 5.5 aan het planeren.
Wind zou goed door moeten komen, dus 6.0 zou moeten kunnen. En op de Grevelingen wil nog wel eens fijne chop staan om te springen.

JP FSW 102 met Banzai 6.0 en MFC 29cm
Setje was een goeie keus. Kon vanuit de baai direct naar buiten planeren. Veel lange rakken naar de overkant gevaren. Af en toe een golfje om te springen. Maar vond het beetje tegen vallen voor de Grevelingen, meeste golven waren net niet steil genoeg. Veel bekende op het water. Door geplaneerd gijpen ging niet vaak goed. Te weinig druk in mijn zeil om goed snelheid te kunnen maken voor de gijp. En na de gijp gewoon even geen druk.

Was lekker. Veel zon, constante wind. Genieten.

Grevelingendam

Aanwezig: Hans (Hansie), Menno (flappie), Ron (SoulDragon)

10:45 3 uur Wind: W/NW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heel goed. In het begin minimale trim en bovenste uithaler oog. Wind nam langzaam toe later onderste oog en iets meer downhaul.
Setje werkte goed. Springt lekker. Niet veel hoge golven, maar soms toch mooie schansjes kunnen vinden. Gijpen ging geweldig. Setje was best snel, al kon ik de slalom setjes natuurlijk echt niet bijhouden.