Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

17 november 2022

Regen en tegenvallende wind
30 to 40 knopen ZW wind voorspeld, draaiend van Zuid naar ZW en na 14:00 afnemend. Helaas ook veel regen
Bij aankomst bleken de meeste surfers met 4.2 a 4.5 te varen. Kijkend naar de voorspellingen had ik 3.7s verwacht.
Wind was ook nog zuid, en zou naar ZW moeten gaan draaien. Op zee stond al veel wind, maar door de richting viel het op de Brouwersdam tegen. Als de wind zou gaan draaien zou de wind wel eens echt goed door kunnen gaan komen.

Banzai 4.2 met Slate 96 en MFC 20/12cm vinnen
Ik had verwacht eindelijk met de Goya 81 te kunnen varen, wind viel wat tegen dus met de Slate 96 begonnen. Mooi moment om te testen of de 4.2 en de Slate 96 mogelijk is.
Wind viel echt tegen. Met wat pompen in een vlaag en wat downwind kwam ik vaak wel in plane. Terug naar binnen was dat nog makkelijker door gebruik te maken van de golven.
Naar buiten, in plane, springt het board echt zonder moeite over elke rimpel in het water. Naar binnen als ik een golfje kon vinden, kon ik daar heerlijk back-side hits tegen doen.
Helaas kwam de wind nooit echt door. Daarom kon ik de Slate 96 nooit echt testen in goeie 4.2 wind.
Wind nam wat af en draaide naar zuid waardoor de wind vlageriger werd. Na 2,5 uur varen was de batterij ook wel leeg.

Best leuk gevaren, ondanks de vlagerige wind en al die regen. Wel met cap and handschoenen gevaren, maar nog niet echt koud.
De Wave Slate 96 voelde zeker niet te groot, al had ik nooit echt veel power.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

11:452.5 uurWind: Z/ZW
Board:JP Wave Slate 96 Pro - MFC RTM 20cm/MFC TF 2x12cm
Zeil:Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 160-220
Wind minimaal, zeil op minimum trim. In een vlaag kon ik planeren. Bijna nooit echt full power. 4.2 op een 96 liter board zou ik vroeger nooit hebben gedaan. Setje werkte heel goed. Ik kon zelfs met minimale wind planeren en als ik mijn best deed goed hoogte lopen. Beetje meer wind en ik liep heel goed hoogte. Misschien wel te goed. Controle was altijd goed. Board springt erg makkelijk. Helaas niet veel golven. Maar de enkele die ik vond maakte wel duidelijk dat dit een leuk board is om mee in te golven te spelen. Golven te laag voor front-side rijden.