Top dag aan de Brouwersdam
Heel goeie wind voorspeld en ook nog eens warm voor de tijd van het jaar.
Bij aankomst viel de temperatuur, voor de voorspelling tegen, maar met 13 graden warm genoeg om zonder cap en handschoenen te kunnen varen.
Wind viel ook een beetje tegen er was meer voorspeld, maar het moest toch genoeg zijn voor 4.7 en dat is nooit slecht.

Banzai 4.7 op de Wave Slate 96 met K4 16/10 quad vinnen
Wind leek best zuid waardoor er kans was op side-shore golfrijden. Dus de Wave Slate gepakt, al leek het water nog wel redelijk vlak. Golven vielen tegen en waren zeker niet de side-shore waar ik op had gehoopt. Maar misschien veranderd dat nog. Helaas werden de golven alleen maar minder. Op zich vaarde de Slate nog best lekker op het vlakkere water. Board maakt echt het beste van het beetje golven dat er dan toch is. Back-side ging leuk, betere dan ik laatste paar keer vond. Front-side geprobeerd, ging soms echt erg goed. Vond wel dat mijn voorste voetband te groot leek te zijn. Op de kant bleek ik weer een Dakine Core Contour door geschuurd had. Die moest ik gaan vervangen, dan kan ik net zo goed gelijk even de One 95 er bij gaan pakken.

Banzai 4.7 op de Goya One 95 met MFC 21/11 thursters
Al op het strand leek de wind harder, en dat klopte: direct planeren. Terug naar de kant en de 4.7 strakker zetten. En dat herhaalde zich een paar keer. Wind duidelijk flink toegenomen. Naar buiten al snel paar moeie golven gevonden om te springen, maar ook terug naar het strand hier en daar een goeie golf. Mijn favoriete kant, dus veel lekkerder zweven. Beetje golfrijden, maar dan merk je toch echt dat de One 95 meer freewave is, draait gewoon niet zo kort. Golven werden eindelijk ook hoger en leuker. Tijd om de Slate weer te pakken. niet dat ik geen lol had met de One.

Banzai 4.7 op de Wave Slate 96 met K4 16/10 quad vinnen
Gelijk genieten. hoogte lopen naar buiten en dan naar binnen zoveel mogelijk golfrijden. Vooral veel back-side, wind was te on-shore voor front-side. De pogingen die ik deed mislukte omdat de wind ook te hard was clew-first te varen op de golf. Maar ik had er niet minder lol om. Doordat de wind zo hard was en door al het golfrijden werd ik wel snel moe. Soms even kort rusten en weer het water op. Maar batterij was toch snel leeg. Tijd om te stoppen.

Er werden weer 4 zeehondjes uitgezet, nog even gekeken.
Niet heel koud, geen cap of handschoenen nodig. Heel veel zon. Zeker aan het einde ook nog leuke golven.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Ronny

13:15 2 uur Wind: ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - K4 Flex 2x16cm/K4 Scorcher 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Wind iets minder dan verwacht, maar met de Banzai 4.7 op minimum trim kon ik altijd planeren. In het begin nog wel enkele golven, maar daarna bijna een uur nauwelijks golven. Getwijfeld om de One 95 te gaan pakken. Maar opzich vaarde ik nog best leuk. Zeker op de golven die ik wel kon vinden. Paar keer goed front-side golfrijden. Nauwelijks springen, vooral beetje chop-hoppen. Vinnen werkte goed, geen spinouts, de Flex vinnen lijken ook in chop bijna altijd grip te houden.
15:30 0.5 uur Wind: ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (06) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Board had goeie controle, geen spinouts. Wind nam snel toe, dus zeil ging van minimum trim helemaal naar maximum trim en er over binnen 10 minuten. Golfrijden was goed, maar je merkt wel dat de Wave Slate veel makkelijker draait en vergevingsgezinder is als je het even niet heel goed doet. Springen heerlijk. Over beide kanten mogelijk. Met rechts voor lekker zweven.
16:00 0.5 uur Wind: ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - K4 Flex 2x16cm/K4 Scorcher 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Meer wind, vinnen niet te groot. Hoogte lopen goed. Golfrijden leuk. Vooral veel back-side golfrijden. Dit keer minder moeite met de top-turn. Heerlijk verticaal omhoog en ook weer naar beneden. Enkele keer front-side geprobeerd, maar de wind te on-shore en te hard dus dat lukte niet echt.