Top dagje, kou is weg
Komend weekend 25 graden voorspeld, op vrijdag 15 graden en tot 40 knopen draaiend van Z naar ZW wind.
Het leek tot 1 uur te regenen en daarna droog te zijn. Dus gemikt om om 1 uur op de dam te zijn. Bij aankomst nog een flinke bui. In de bui mijn pak alvast aangedaan onder de achterklep van mijn auto. Voor ik mijn pak aan had was het droog en binnen een half uur was het strak blauw.
Veel waren met 3.7 en 4.2 aan het varen, maar de wind leek nog niet heel sterk. Dacht ik begin met 4.7 en tuig wel om als de wind toeneemt.

Banazi 4.7 op de Wave Slate 96
In het begin zeil op medium trim. Kon makkelijk planeren, gelijk een chop hop, stukje golfrijden en een goeie spring in de eerste paar honderd meter. Wind was al meer west dan verwacht rond deze tijd. Golven waren er nog niet veel, echt zoeken naar een leuke golf, alleen lage chop. De wind was in het begin vlagerig en werd al snel sterker: zeil op max trim. Wind nam zoveel toe dat de 4.7 eigenlijk te groot werd. Golven werden ook beter. Veel meer back-side en soms front-side golfrijden. Springen ging over beide kanten. Soms lekker hoog, soms beetje zweven. Toen de 4.7 echt te groot werd, naar de kant voor een slokje drinken en een kleinere set. Eerst de Grip gepakt met het plan om de 4.2 op te gaan tuigen. Op het strand leek de wind even minder, dus de 4.7 op de Grip gezet.

Banazi 4.7 op de Grip 93
Begonnen met een thruster setup: MFC 19/11cm, board liep los. Golven werden beter. Board vaarde lekker, board was best snel en vaarde behoorlijk los. Golfrijden werd steeds leuker. Moet wel nog wennen aan hoe kort de grip kan draaien. Normaal gijpen kan, maar als je net wat meer druk op de rails zet tijden de gijp wordt de bocht een heel stuk korter. Ook tijdens golfrijden kan dat. Ik hoop hier beter in te worden omdat je het ook express kunt gebruiken om een golf goed te pakken. Springen ging goed en door de richting over beide kant goed. Ik denk beste dag om te springen met de Grip tot nu toe. Wind was zo hard dat ik de Grip even als quad wilde testen.
Dus de MFC QS300/11cm gepakt. Moest echt weer even wennen, met de thrusters kan ik veel meer over mijn achterste voet varen. Maar na beetje wennen was de quad setup ook echt genieten. Golven werden beter, heel veel golfrijden. Echt genieten. Helaas begon de wind af te nemen en moest ik af en toe dobberen. Toen het te veel dobberen werd ben ik gestopt.

Heerlijke middag, bijna heel de middag strak blauw en niet koud.
Ik wordt steeds meer vriendjes met de Grip, binnenkort er eens Dakine Core Contours op zetten. Ik vind de orginele voetbanden veel de zacht.

Blokkendam

Aanwezig: Henk (Ouwe), Ronny

13:00 1.5 uur Wind: W/ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - K4 Scorcher 2x16cm/K4 Scorcher 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met de Scorcher achter vinnen. Achterste vinnen best ver achterin en voorste redelijk naar voren.
In de lichtere wind iets meer best doen om hoogte te lopen, maar ging nog wel. In de hardere wind eigenlijk nooit te groot en kon zelfs relatief veel druk op mijn achterste voet zetten.
Controle van de Banzai goed. Zeil al snel op en net over max trim. Board voelde nooit te groot, vinnen nooit spinouts. Lijken veel rust te geven. Springen goed. Golfrijden heel leuk.
14:45 1 uur Wind: W/ZW
Board: Fanatic Grip TE 93 - MFC TF 19 cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Board vaart met thrusters redelijk snel, loopt goed hoogte, loopt lekker. Draait nog steeds kort. Wind net te on-shore voor goed front-side golfrijden. Wel een paar keer gelukt. Vooral back-side ging heel goed. Golven werden steeds mooier. Board geeft goeie controle. Door de windrichting kon ik over beide kanten springen: heerlijk.
15:45 0.75 uur Wind: W/ZW
Board: Fanatic Grip TE 93 - MFC QS 300/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Board veel meer los op het water, ook iets langzamer dan als thruster. Controle goed, golfrijden iets makelijker. Board lijkt nog meer op een skateboard. Draait soms zelfs korten dan ik wil. Moet ik echt beetje aan wennen, maar erg leuk. Door het volume kun je echt spelen met de golven zonder zorgen te maken of je stil valt. Springt goed, maar wel iets minder makkelijk dan met de thrusters. Zeil goed, wind nam iets af, trim iets verminderd, heel goede trim range.