Staartje van storm Pierrick
Heel de dag flinke wind voorspeld, tot 40 knopen. In de avond zou het gaan afnemen. Kon een paar uurtjes eerder weg van werk. Ik was net voor 4 op de dam. Onderweg paar buien, maar op de dam was het droog.
Meeste surfers waren met 3.2 a 3.3 aan het varen, dan is 3.7 logisch. echter zag ik geen schuim en water waas boven het water en dan heb ik vaak de 3.7 niet nodig. toch voor de 3.7 gekozen.

Banzai 3.7 op de Grip 93 met quad vinnen
In het begin beetje dobberen, verder van het strand meer wind en kon ik net planeren. Wind viel tegen. Zeil stond uiteindelijk op minimum trim, daarmee kon ik eigenlijk altijd wel varen. Ik ging het water in toen het net vloed was. Veel water in beweging, maar nog niet echt veel mooie golven. Zoals altijd veranderde dat snel na vloed.
Wind was meer on-shore dan verwacht. Daardoor wordt waveriden iets lastiger. Maar toen de golven echt goed waren, waren er veel leuke en soms echt mooie hoge golven (1,5 meter) te vinden. Meerdere back-side hits waren soms mogelijk. Aantal keer echt heel leuke front-side hits gevonden, ook al moest ik wel heel ver terug tegen de wind in draaien.

Helaas nam de wind steeds wat af en werd het steeds vaker dobberen en namen de golven ook af. Het was leuk geweest zo: tijd om te stoppen.

4.2 was beter geweest. Gelukkig niet veel regen, wel wat fris, vergeleken met afgelopen weekend. Was een leuke sessie.
Nog een Zeehond gezien.

Blokkendam

Aanwezig: Ronny

16:15 2 uur Wind: W/ZW
Board: Fanatic Grip TE 93 - K4 Flex 2x16cm/Fanatic RTM Carbon 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Hot Ultra 340 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Eerste keer met de 3.7 op de Grip 93. Zeil op minimum trim. Nauwelijks echt full power. Vinnen liepen super goed hoogte, alleen in de lichtste wind was hoogte lopen lastiger. Controle heel goed, Grip 93 voelde nooit te groot. Weinig echt gesprongen, ik gok niet te genoeg druk in het zeil. Wind redelijk on-shore. Golfrijden was vaak erg leuk, veel back-side, soms front-side en zelfs dat ging bijna altijd goed, door het volume kun je echt makkelijk golfrijden.