Eindelijk USM. Naar een ritje door de regen eindelijk op Horst. Na inschrijven, optuigen en de skippers meeting snel het water op met de GPS. Wat een berg speed surfers, 62 man met een GPS. Overal zag je zeiltje downwind vliegen. Helaas te weinig wind voor echt dikke records, maar voor veel mensen toch een dag om een PR aan te scherpen.

Strand Horst

Aanwezig: Hans (Hansie), Jurjen, Martijn (Volvosurfer)

12:00 2.5 uur Wind: ZW
Board: F2 Thommen 275 - North Shore Ultra Slalom 34cm
Zeil: North Warp III 6.8 - North Viper Race 460cm - Arrows Ultimate Race 190-240
  De eerste rakjes gingen best lekker, met een vlaag hard downwind en dan weer proberen hoogte te lopen, maar dat laatste ging steeds en steeds moeilijker omdat het maar net genoeg waaide om de Thommen 275 op snelheid te houden, dus maar naar de kant voor een grotere vin en een boterham. Ook stonden mijn voetbanden erg ver naar voren, dus deze wat verzet en beter afgesteld, want ik kreeg er redelijk zere voeten van.
15:00 2 uur Wind: ZW
Board: F2 Thommen 275 - North Shore Ultra Slalom 36cm
Zeil: North Warp III 6.8 - North Viper Race 460cm - Arrows Ultimate Race 190-240
  Even een maatje grotere vin. En met de voetbanden voor iets schever en allemaal wat verder naar achteren. De wind werd langzaam wat minder, maar toch nog een paar mooie runs kunnen maken. Met de giek heel hoog, is het goed speedsurfen, maar upwind is het niet echt super, heb hele stukken terug moeten lopen. Had beter even mijn giek naar beneden kunnen zetten.