Windsurf Slalom Board F2 Thommen 275 uit 1997
Slalom Board
Jaar 1997
Volume 100 L
Bereik 5,1 - 7,2
Breedte 53 cm
Lengte 275 cm
Gewicht 6,2 kg
Vinbox Powerbox
Herkomst
In Augstus 2003 2de hands gekocht met originele Thommen boardbag en een vin.
Ik zag hem op www.surfspullen.nl te koop voor veel te weinig en dacht: "Dat lijkt me nou nog wel eens leuk om eens te proberen." Ik werd de laatste tijd ook steeds voorbij gevaren door mijn vriendjes. Mijn Skate is nou eenmaal langzaam.
De neus was wel beschadigd geweest en niet netjes gerepareerd, maar hij was waterdicht. Ik ben zelf gaan oefenen met epoxy hars enzo, viel achteraf erg mee, best makkelijk. Board ziet er nu weer netjes uit. Neus ie wel iets korter geworden.

Snel
Eerste dat ik op dit board vaarde, gelijk een persoonlijk record: 59.0 km/h
De dag erna op nog vlakker water was het al 60,5 km/h. (dit had sneller gekunt, maar de wind zakte langzaam in. Dus SUPER SNEL. Het planeerd erg vreemd aan, je moet behoorlijk ruim gaan om in plane te komen. Door dat ie zo smal is zinkt de achterkant nog bij een langzaam tempo. Maar als je planeert, planeer je ook gelijk erg hard.

Verkocht
Na dat mijn Sputnik 230 af was heb ik deze verkocht. De Sputnik 230 heeft te veel overlap met deze Thommen 275, en vaart veel gecontroleerd, al is het misschien wel iets langzamer.


Loading sail list...


Zeilen
Met een 6.8 gaat het bij een sterke constante wind erg lekker, maar in vlagerige wind, of wind waarin je maar net kunt planeren is het helemaal niks. Ik denk dat je er groter dan 7.0 ook niet op moet varen, tenzij je erg licht bent.
Vinnen

Loading fin list...