The Mission 2008 - 1ste dag
Voor de 5de keer al weer: The Mission. Record van 340 deelnemers.. HEEEL VEEL SURFERS!

Ik zat gelukkig in de 3de heat, dus kon rustig aan doen voor de start. 7.6 en 8.5 opgetuigd, maar dan 7.6 was echt niet nodig. Het weer was lekker, zonnetje er bij, alleen leek de wind toch wel erg tegen te gaan vallen.
Bij het invaren voor Heat 1 kon ik nauwlijks tot niet in Plane komen met mijn HTS, dus maar naar mijn ouders gegaan om de Malibu van Pa te lenen. Was ie er zelf mee aan het surfen. 2 minuten voor de start komt ie er mee aan lopen, gelukkig.

Heat 1
Ik begon redelijk laag aan de wind, dobberde de Malibu richting een vroege start. Ging als eerste over de streep en nam al snel een heel stuk voorsprong omdat niemand in plane kwam. Halverwege kwam het eerste formula board voorbij en bij de 1ste boei de 2de. De eerste surfer kende de baan gelukkig niet goed en ging direct richting finish. De 2de surfer volgde keurig. Ik liet me niet van de wijs brengen en heb keurig het parcours gevaren. De eerste surfer ging nog wel terug om de baan af. De andere surfen melde zich keurig bij de boot om te melden dat hij verkeerd was gevaren. Toen ik over de finish ging was de nummer 2 nog niet bij de laatste boei, zo weinig wind was er.

Heat 2
Weer weinig wind. Weer de Malibu mee. Ik was snel weg op de streep, maar al direct ging er een Bic Formula in Plane vanaf de streep weg, toen ik de eerste boei ronde was hij al bij de 2de. Op weg naar de 2de werd ik ingehaald door een Formula board waarop iemand stond te pompen. Ik heb niet gepompt en gewoon de Malibu rustig laten lopen. Voor de 3de boei was ik hem weer voorbij, maar helaas richting de finish kregen we een vlaag en kwam hij in plane. 3de, ook niet slecht.

Met 2 heats zat het er al weer op voor vandaag. Ik stond nu 3de. Gaaf.
Tijd om naar onze eigen BBQ te gaan.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Jan Willem (Dutchflag), Jeroen, Marleen, Martijn (Volvosurfer), Ronald (RonVo)

13:00 0.75 uur Wind: W/NW
Board: HTS Super Fast M - Drops Alex Aguera 46cm
Zeil: Arrows Dragster 8.5 - Arrows Ultimate Race 490cm - HPL Slalom 177-238
  Test varen voor de wedstrijd. Wind was eigenlijk te weinig. Setje was gewoon te klein.
13:45 0.5 uur Wind: W/NW
Board: Mistral Malibu LCS
Zeil: Arrows Dragster 8.5 - Arrows Ultimate Race 490cm - HPL Slalom 177-238
  The Mission, 1ste heat: Setje liep redelijk, vin was duidelijk te klein voor de 8.5, board liep op de rails van de tail, niet op de vin, en lag dus redelijk scheef in het water. Maar was wel veel sneller dan alle niet planerende boards.
15:30 0.5 uur Wind: W/NW
Board: Mistral Malibu LCS
Zeil: Arrows Dragster 8.5 - Arrows Ultimate Race 490cm - HPL Slalom 177-238
  The Mission, 1ste heat: Setje liep weer redelijk. Net als vorige heat, eigenlijk een te kleine vin.
16:30 0.25 uur Wind: W/NW
Board: HTS Super Fast M
Zeil: Arrows Dragster 8.5 - Arrows Ultimate Race 490cm - HPL Slalom 177-238
  Terug varen na de 2de heat. Lekker terug dobberen. Nog wel een stukje geplaneerd, maar was echt minimaal.