Xtreme Games
Maar 1 van de 2 dagen mee gevaren. Met jongens als Koen Sonck, Kay Van Berlo en Jordy Vonk in het veld was het nivo erg hoog, zwaarste wedstrijd die ik ooit heb gevaren.
Er was wind, en slalom met wind is zo ontzettend vet!
Ik was 10:15 aanwezig, eerst inschrijven om dan te horen dat ze direct gaan starten. Snel terug naar de auto, pak aan, optuigen en het water op, geen tijd om lang na te denken. 6.0 Trans-Am op de S-Type en gaan. Met 2x opkruizen was ik bij de start.

Heat 1
Ik kon een meter of 50 achter het veld mee starten, net op tijd (of te laat). Het ging hard, snelheid van het veld lag hoog. Kon een paar mensen inhalen voor de eerste boei. Na de boei kwam ik niet in Plane. En ging bijna iedereen weer voorbij, had het idee als laatste te zijn geeindigd.

Heat 2
Iets te strak gestart. Ik had het idee dat ik al over de streep was doen de toeter ging. Maar achteraf niet dus, wel gewoon doorgevaren. Zat bij de eerste boei midden in het veld. Overal surfers om me heen die met 45 a 50 km/h om de boei gingen: VET. Na de boei had ik veel te weinig wind om op snelheid te komen en tot overmaat van ramp ging ik er nog in ook bij het pompen. Daarna ging het goed, alleen bij de boeien moeite met wegkomen.
Tijd voor een groter zeil, snel naar de kant gegaan.

Heat 3
Op tijd terug van omtuigen voor de start. Ging best goed, met de andere surfers mee gestart. Nergens gevallen, bij de boeien een paar mensen ingehaald die op het rechte stuk sneller waren. Had het goevoel ergens in het midden van het veld over de streep te komen, klopt. 13de.

Heat 4
Voor de 4de start staan we te wachten komt Ben van der Steen langs, ging die mee doen? Ja hoor, zonder hesje vaart ie mee. Ben is echt veel sneller dan de rest. Na de 1ste boei zit ik midden in het veld met een Duitser naast me die langzaam opkruist, ik roep nog een paar keer maar geen reactie. Ik kan niet uitwijken en ja hoor, tegen de surfen, katapult en in het water. Even lekker lopen schelden op die duitser en dan weer water starten. Bij de 3de boei moet ik om een surfer heen, verstap me en weer er in, moet 2x waterstarten om weer weg te komen. eind resultaat, voor mijn gevoel laatste.

Heat 5
Slechte start. Ik lag redelijk achterin, maar had goede snelheid. Laat iemand zijn zeil net voor me vallen waardoor ik geen kant op kon en alleen maar het water in kon. Snel starten en weer door. Kon redelijk door varen en haalde bij de 2de boei veel mensen in, daar lag denk ik een man of 8 te water starten, ik kon binnen door steken en was weer weg.

Heat 6
Start ging goed. Achterin gestart maar met snelheid over de streep. Maar na de 2de boei zag ik iedereen dobberen richting de 3de boei. Ook ik moest dobberen en ik zag al snel dat de boei lastig te halen zou zijn. Dus vroeg begonnen met hoogte dobberen. Ik haalde de boei net, andere moesten steken. Wind was gewoon te weinig.

Heat 7
Redelijk slechte start, kwam niet in plane richting de start streep. Toe ik over de streep ging was iedereen al ver weg. Gelukkig kwam ik snel in plane. Bij de 2de boei zelfs een door geplaneerde gybe. Vooral bij de boeien mensen weten in te halen. Redelijk goede heat.

Uiteindelijk 22ste van de 29 deelnemers geworden, kijken naar alleen de Zondag was ik 18de geweest.
Terugkijkend was het een zeer leerzame dag. Ik had groter moeten optuigen, bijna iedereen was met 7.5 op het water. 6.6 was gewoon te klein om overal te planeren. Zeker bij het weg planeren was de HTS met 7.6 beter geweest. Ben best trots om de 13de plaatsen in mijn 3 beste heats. Met zoveel toppers op het water was het echt vet. Wanneer mogen we weer?

Kabbelaarsbank

10:45 0.5 uur Wind: Z
Board: Starboard S-Type 104 - Hurricane SRA 34cm
Zeil: North Trans-Am 6.0 - North Viper Wave 430cm - North X-Composite M
  2 Heats met dit setje gevaren, kan wel planeren, zelfs na de boeien ging het de eerste heat best goed, 2de heat veel gedobberd. Tussen de 2 heats met giek proberen korter te zetten, lukte niet, pinnetje was losgekomen en bleef in de giek hangen. Balans in de set was goed, controle op rechte stuk en gyben ook.
11:30 3 uur Wind: Z
Board: Starboard S-Type 104 - Hurricane SRA 38cm
Zeil: North Daytona 6.6 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Setje liep lekker, eerste keer met de SRA 38cm, ideaal voor de S-Type 104 en Daytona 6.6. genoeg oppervlakte om hoogte te lopen, en toch niet te groot. Zels in de dikke chop van het wedstrijd veld geen spinouts en controle. Eigenlijk was de Daytona wel te klein. Had beter de HTS moeten pakken met de Redline 7.6. Het halve veld vaarde met 7.5s.