Lichtweer dagje op het Veerse Meer

Wind was veel minder dan voorspeld. Maar wel een mooi dagje om de GT85 als lichtweer board te testen met mijn 9.5.
Hans was er ook, dus had ik gelijk een goede sparring partner.

Eerst langs de shops in Kamperland voor winterschoenen en daarna naar het water. Hans was al aan het surfen. Hans was met 8.8 maar net gepowered en adviseerde dan ook de 9.5 op te tuigen.
Als grootste vin heb ik de Select 62cm. Hans heeft die ook, maar vind hem niet echt fijn, geeft te veel lift op het verkeerde moment.

Na snel optuigen het water op. De 9.5 trekt erg hard, maar is goed met de outhaul te trimmen. Samen met Hans veel rakken gevaren.
Meestal was Hans sneller, maar kon ik eerder planeren en beter door de windgaten planeren.
De 9.5 is zeker een fijn zeil voor weinig wind. Licht, gybed makkelijk en planeerd vroeg. Mocht het nodig zijn bij wedstrijden, durf ik het nu wel aan met heel weinig wind. Als ik niet planeer lukt dat alleen nog maar met 12,5 meters en Formula boards.
De Select 62cm is zeker niet de beste vin, de vin geeft bij weinig wind best veel lift, maar als de druk oploopt lijkt op een punt de vin meer te buigen waardoor de vin nog meer lift geeft en je bijna van je board gooit.

Wind nam steeds verder af waardoor ook ik stil begon te vallen. Maar gestopt.

Dit was ook de eerste dag met mijn Helm Camera. Ik zal de beelden eens monteren en online zetten.

Schotsman Surfspot

Aanwezig: Hans (Hansie)

13:00 1.75 uur Wind: W/ZW 8/16 kts
Board: AHD GT 85 - Select Zero Racing 62cm
Zeil: Severne C2 9.5 - Arrows Ultimate Race 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Eerste keer met de C2. Wat een trekkracht. Met nauwlijks wind kom je al makkelijk in Plane en windgaten kunnen erg lang zijn voor je stil valt. Super zeiltje. Zeker met medium downhaul ligt het zeil licht in de hand. De Select liep goed, kon goed hoogte lopen en snel aanplaneren, alleen tijdens vlagen had de vin soms de neiging om ineens heel veel lift te gaan geven. Ook Hans kende dit effect bij de Select vin.