Einde Winterstop
Na bijna 4 maanden niet meer te hebben gesurft was er vandaag eindelijk wind en was het "warm" genoeg.
Wind leek bij aankomst wat tegen te vallen, meting gaf 12 tot 15 knopen.

Daytona 7.3
Dat leek een goede wind voor mijn net gekochte Daytona 7.3. HTS er onder, even vin gokken, 40cm Hurricane en gaan.
Eenmaal op het grote water bleek al snel dat de voetbanden van de HTS nog op zomerschoenen grote stonden. 7.3 kon ook wel meer trim gebruiken, even terug naar de kant om met de trimmolen meer trim te geven. Zeil liep goed, gyben ging goed en snelheid was zeker niet slecht. Kreeg wel snel last van mijn linkerarm, leek geen kracht te hebben. Trapeze touwetjes verzet zodat ik minder kracht met mijn linkerarm hoefde te zetten.

Na 1,5 uur zakte de wind iets in, even ergens in het ondiepe wat minder trim er op gezet. Maar na 15 minuten ofzo kwam de wind weer heel hard terug. Daytona weer op max trim gezet en het water terug op gegaan. Nog lekker door gegaan tot ik behoorlijk moe werd en de wind gewoon te hard voor de 7.3 op de HTS, gewoon soms overpowered, moest in de vlagen al gaan duwen met mijn mast hand.
Wilde stoppen, maar de kans was perfect om de Daytona 7.3 met de S-Type 104 te testen. Dus de S-Type gepakt en nog even het water op, vond het geen succes, nog lopen trimmen, maar de S-Type had te veel moeite met deze grote van zeil in de chop, met de HTS was ik zeker sneller. Op vlak water gaat het vast wel met de S-Type.

Al met al, bijna 3 uur gevaren, heerlijk om weer eens op de plank te hebben gestaan.

Kabbelaarsbank

11:45 2.5 uur Wind: W/ZW 12/20 kts
Board: HTS Super Fast M - Hurricane SRA 40cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Eerste keer met de Daytona 7.3. Moest al direct terug naar de kant om hem op max te trimmen, later over max getrimmed. Heerlijk setje, nooit spin-outs. Snelheid was best goed, maar moet harder kunnen. Kon goed hoogte lopen en de HTS dempte de chop weer heerlijk.
Ik had redelijk snel een goede trim gevonden. Deze Daytona is zoals ik had gehoopt, snel en een makkelijke handeling.
14:30 0.25 uur Wind: W/ZW 16/22 kts
Board: Starboard S-Type 104 - Hurricane SRA 36cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Niet echt een zeer goede combo. Zeil voelde te groot, zelfs na wat rimmen kreeg ik het niet lekker.
Misschien dat het op vlak water wel lukt, maar in chop tot 50cm voelt het gewoon niet goed en snelheid had het al helemaal niet.
Ik leek de druk van het zeil niet over te kunnen brengen op het board, misschien een grotere vin, maar had ook geen spinouts, dus of dat het probleem was.
Voetbanden stonden ook op dit board nog op de winter stand. Maar omdat je dan moet gaan schroeven heb ik het niet meer aangepast. Dit kan ook wel hebben bijgedragen aan het niet goede gevoel.