Koud en Mieserig
Het was vandaag een koud en mieserig dagje aan de botenhelling (Grevelingendam). Bij aankomst was het nog droog, maar het was mistig, je kon het eiland in het midden vaag zien liggen. Het begon al snel met motregenen, dus nog minder aantrekkelijk om te surfen. Echter, er was wind en ik wilde erg graag surfen. Later stopte het gelukkig wel met motregenen, maar het bleef koud.

Daytona 8.3
Na wind meten leek de wind tegen te vallen, had eerst 7.3 op willen tuigen, maar er stonden mensen met 7.5 op het water te dobberen. Dus toch maar de Daytona 8.3 opgetuigt op de AHD GT85, eerste keer optuigen, dus was even zoeken naar de trim voor het zeil.

Op het water kon ik net planeren, eerst rakje direct overgestoken, ruim om het eiland naar Herkingen. Vandaar opgekruisd en tussen de eilanden door naar de kant, kon net blijven planeren. Kon niet eens ruim naar de kant, moest minder ruim varen omdat ik anders niet kon planeren. Even een slokje drinken en de GPS gepakt en weer het water op. Flink afstanden gevaren, en later ook nog tussen de 2 rode boeien slalom training gedaan. Veel en hard gevaren, sommige rakken ruim 2 kilometer downwind.

1 uur PR
Door dat ik lang op het water was gebleven en flink afstanden kon maken en door planeren heb ik mijn 1 uur PR flink verhoogd. Van: 27,3 km/u naar: 32.96 km/u. Ook ben ik best trots op mijn Nautical Mile: 40.33 km/u Best snel in deze wind.

Botenhelling

11:45 3 uur Wind: W 11/15 kts
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North Daytona 8.3 - North Viper Race 510cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Fijn setje, controle, goede snelheid, oke geen top snelheid, het board blijft 85cm breed, maar valt me zeker niet tegen, zeker gemiddeld inclusief gybjes is het super. Planeer ze makkelijk door. Eerste keer met de Daytona 8.3. Bevalt super, lijkt op de Dragster qua handeling. Licht en voor mij stabiel genoeg. Niet zo hard als een Full-on racezeil. Heerlijk. Ik denk dat een iets kleinere vin misschien sneller is.