Slalom training
Mooi weer, heel veel zon, wel iets fris met die NW wind. Wind was redelijk tot goed. Soms viel de wind iets weg. Later toen de wind ging draaien werd het een stukje beter.

Na meten van de wind en kijken wat andere aan het varen waren wilde ik eerst, zowel mijn HTS/Daytona 7.3 combo en mijn GT85/Daytona 8.3 combo optuigen. Na het optuigen van de 7.3 leek het toch wel stevig te waaien en dus eerst maar pak aangetrokken en gaan varen.

Met de HTS en Daytona 7.3 viel het iets tegen, soms maar net planeren, soms lekker gepowered. Eerst met de Drake Slalom Pro 38cm er onder, te weinig druk dus makkelijk spinouts. Terug naar de kant om mijn GT85/Daytona 8.3 combo op te tuigen. Wind kwam terug en Hans, Arno en Dutchflag gingen het water al weer, leek al weer meer te waaien. In pitstop tempo de vin van mijn HTS gewisseld voor mijn Hurricane 40cm. Lekker samen rakjes gevaren, kijken wie het snelste is. Kon redelijk mee komen. Haalde niet de snelheid van Hans en zeker niet van Dutchflag. Maar door niet vallen bij de gybjes maakte ik veel goed.

Na even pauze voor een boterham weer terug het water op, ik wilde slalom training om boeien, dus dat ben ik ook gaan doen. GT85 en Daytona 8.3 om gewoon altijd te planeren en het setje beter te leren kennen. Groene boei op de rand van het ondiepe als oefen boei genomen en daar omheen gbyjes geoefend. Eerst een heleboel alleen, later met Dutchflag nog een stuk of 8. Heel leerzaam om te zien hoe laat en hoog hij zijn Gybe inzet. Ik ga echt veel te kort om de boei, dat is lastiger om dan op snelheid te blijven.
Later nog een wat geoefen aan de overkant op de andere richting, maar die ligt me altijd al beter. Dus die gingen eigenlijk allemaal goed.
Hans kwam nog een paar gybjes mee doen.

Echt heerlijk gevaren. Meer dan 75 km met heel veel gybjes.

Grevelingendam

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie)

11:45 0.25 uur Wind: NW
Board: HTS Super Fast M - Drake Slalom Pro 38cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Te weinig wind voor het goede, niet genoeg druk in mijn zeil om genoeg snelheid opbouwen om het beste uit de Drake Slalom Pro te halen. Had bij het weg varen direct 3 spin-outs. Moest weer even wennen een de vin, maar de enkele run die ik redelijke druk in mijn zeil had was direct best snel.
12:45 0.5 uur Wind: NW
Board: HTS Super Fast M - Hurricane SRA 40cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Setje liep soms lekker soms niet echt. Als ik genoeg druk had was het heerlijk. Als ik te weinig druk had liep het niet fijn, stond niet prettig. Misschien een vin met meer oppervlakte proberen.
13:45 2.5 uur Wind: W/NW
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North Daytona 8.3 - North Viper Race 510cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Setje liep goed, makkelijk hoogte lopen, goede snelheid. Hard harder gekunt met een kortere vin, die ga ik dan ook maar zoeken.
De Daytona 8.3 is echt een perfecte combi met de GT85. Allebei erg makkelijk om te varen. Kan er lang varen met dit setje. Veel gybjes doorgeplaneerd.