Weinig wind
De wind was al weinig voorspeld, maar dat ik met mijn 9.5 niet/nauwlijks kon planeren had ik niet verwacht.
Na wat op de kant te hebben gekletst toch maar opgetuigd. Ik ging planerend de baai uit. Maar kwam na de gybe nauwlijks in plane.
Met wat pompen lukt het net om te planeren, maar viel halverwege terug al weer stil. Heb nog wel even geprobeerd maar was echt zo weinig wind dat is ik in plane was en ik een golf/deining op moest ik uit plane viel. Naar de kant gegaan om af te wachten.

Veel mensen ging hun pak al uittrekken op aftuigen. Ik zag nog een bui aankomen en hoopte op wind. Ging het water op, en ja hoor daar kwam de wind. Direct van 6 knopen, ik planeerde nog niet richting 15 knopen en later nog hardere vlagen. Outhaul direct naa max getrokken, en naar de kant gegaan om downhaul ook op max te zetten. Wouw! Wat een gevoel, veel trekkracht,erg hoog varen en dan erg ruim. Snelheid zat er goed in, maar had gewoon te veel druk en niet de controle voor heel erg snelle runs. Na 30 minuten was alles voorbij en de wind weer weg. Stoppen en naar huis.


Grevelingendam

Aanwezig: Hans (Hansie)

13:30 1.5 uur Wind: NW 4/19 kts
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: Severne C2 9.5 - North Viper Race 510cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Wind was er eigenlijk te weinig. Voor aanplaneren was de Drake toch wel aan de kleine kant. Tijdens de bui was de het zeil echt te groot. Kon alleen aan de wind of ruim. Anders kon ik het zeil niet houden en het board ik maar net op het water houden.