The Mission 2009
2de dag, eerste dag niet geweest, voorspelling was slecht en schoonvader kwam uit het ziekenhuis.
2 heats gevaren, 2 heats dobberen, na de 2de heat nog wat vrij gevaren, veel low-wind trimmen, daarna werde de wind nog een uurtje heel lekker. Weer was super warm, zelfs op het water was het soms gewoon zweten. Bij aankomst stond er wind, direct 9.5 opgetuigd en getwijfeld om ook niet de 8.3 klaar te leggen. Echter na de Skippers-meeting was de wind al iets minder dus maar niet gedaan.

eenmaal op het water planeerde ik volle snelheid hoogte lopend het water op. Maar na het 2de rakje kakte de wind in en kon ik niet meer planeren en was het dobberen naar de startlijn.

Heat 1
Start slecht begonnen, lag te vroeg op de start lijn, maar lag wel voor in het veld. Na 2 One-Designs, 1 Kone en 2 smalle oude slalom boards kwam ik bij de eerste boei. Die plaats niet meer op gegeven, heel de heat gedobberd en dus als 6de geeindigd.

Heat 2
Start goed ingeschat, iedereen stond bij de rand van de kant op een rijtje, als je daar tussen staat heb je geen wind. En zonder wind is een vliegende start toch geen mogelijkheid. Dus ben ik vroeg gaan dobberen, keurig dicht bij de boot langs gevaren, moest paar sconden wachten, maar ging dobberend over de lijn. Als eerste weg. Richting eerste boei ging 1 Raceboard me voorbij. Net voor de eerste boei ingehaad door een jongen die pompend op een F2 SX voorbij kwam. Ik kon net een beetje pompen, maar te weinig wind om in plane te komen. Daarna was het weer alleen dobberen, niet meer ingehaald dus keurig 3de.

Trimmen
Na deze 2 heats was het Battle of the Giants, na een paar jaar heb ik dat wel gezien, zeker als het niet waait. Was mijn 2de keer met mijn R-Type 9.5 en vond de trim niet goed, had verwacht eerder te kunnen planeren, dus nog door gevaren om het zeil beter te leren kennen. Er moet denk ik echt meer downhaul om goed te kunnen werken. Na een uurtje ofzo. Werd de vlagen harder tot ik gewoon vol kon planeren, nog een tijdje door gevaren tot ik te veel honger kreeg en ben gestopt, kort daarna viel de wind weer weg en ben niet meer het water op gegaan en ben de finales gaan kijken.

In de eind uitslag stond ik 30ste van de 65, niet slecht als je bedenkt dat ik maar de helft van de heats heb gevaren. Had zeker top 10 gestaan als ik ze alle 4 had gevaren.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Jan Willem (Dutchflag), Jurjen

10:30 2.5 uur Wind: Z/ZO 6/15 kts
Board: AHD GT 85 - Deboichet R12 M 64cm
Zeil: North R-Type 9.5 - North Viper 75 510cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  The Mission 2009, beide heats met dit setje gevaren, minimale wind, eerste keer met de Viper75 510cm en 2de keer met R-Typ 9.5 en R12 64cm. Ik vond het lichtweer een beetje tegen vallen, kwam vaak niet in plane terwijl ik dat eigenlijk wel verwacht. Trim stond denk ik niet lekker, ok ik moet toch de 490 mast eens proberen bij lichtweer. Ik kon wel pompen, maar als ik stopte viel mijn setje direct weer stil. Of de wind was gewoon echt te weinig om goed te planeren.