Lichtweer Training
Er was afnemende wind voorspeld, die kwam ook.
Ik was voor mijn doen vroeg aan het water. Arno, Hans en Jeroen (DonLimas) waren al aan het optuigen.
Die waren allemaal max aan het optuigen: 7.7 a 8.0. Met de wind die er toen stond zou dat net kunnen. Ik heb niet eens getwijfeld en direct de R-Type opgetuigd. Bleek mijn 510cm mast te zijn vergeten. Gelukkig wel de Xtender bij en dus de 490cm mast gepakt met de Xtender.

Toen ik het water in wilde lopen, was Jeroen net weg. Die stapt op (7.7m) en planeerd weg. Ik schrok even. Als dat kan is 9.5 misschien wel groot. Dan maar Formula spelen, alleen hoog en ruim varen. Jeroen bleek echter een vlaag te pakken te hebben gehad. Hij viel voor de shop al weer stil.
Heel de tijd formula training gedaan. Boven boei gekozen en zo goed mogelijk overstag en hoogte lopen en daarna zo ruim mogelijk weer terug. Er waren ook enkele duitsers met formula boards die af en toe stukjes mee vaarde. Qua snelehid verloor ik het, qua hoogte lopen ook. Maar als de wind helemaal weg viel was ik bijna altijd als eerste weg.

Tegen half 1 werd de wind erg zwak. Soms met moeite nog een beetje planeren, maar vaak dobberen. Dus maar gestopt. Heerlijk. Door het vele pompen wel lekker moe. Goeie training.

Jurjen en Claudia waren er ook maar zijn maar niet meer op de plank gestapt.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Jeroen (DonLimas)

10:45 2 uur Wind: Z/ZO 6/14 kts
Board: AHD GT 85 - Deboichet R12 M 64cm
Zeil: North R-Type 9.5 - North Viper 75 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Voor de eerste keer de 9.5 opgetuigd op de 490 mast met de North XTender.
De loose leech lijkt beter. De diepte van de buik in het zeil ook geleidelijker.
Setje liep goed, kon redelijk met de formula surfers mee komen, aan planeren net zo goed zo niet beter, alleen met hoogte lopen haal ik het niet. De R-Type 9.5 voelt op dit board helemaal niet groot of log. heerlijk.