BK Slalom (2de dag)
Er was een goed wind voorspelling voor vandaag: W/ZW 25 toenemend tot 32 knopen. Door de Belgen een Slalom wedstrijd gehouden op de Punt, perfect met deze windrichting: Daar moest ik bij zijn.

De Belgen varen de wedstrijden iets anders dan wij. De groep van 30 werd opgesplits in 2. Eerste beide groepen een voorronde, laten varen en dan de onderste 8 in een verliesers finale en de top 7 van beide heats in een finale. Mooi formaat, nooit al te druk op het water.

Nikaj Droop bleek de enige andere Nederlandse deelnemer. Alle anders wedstrijd jongens zaten waarschijnlijk in Hoorn voor het NK.
Even kort overleg met Nikaj. Ik wilde Crossride 6.0 optuigen. Nikaj overtuigde me de RAM 6.3 te nemen, die had ik de dag er voor voor het eerst gevaren en toen beviel het zeil goed, maar direct een wedstrijd mee varen?

Voor de zekerheid toch ook mijn Crossride 6.0 en Trans-Am 5.4 klaar gelegd.

Voor de start van de eerste heat gelukkig nog wat tijd om mijn setje te trimmen. Golven waren echt alla De Punt, gelukkig ken ik die goed, dat is een voordeel.

Voorronde heat 3
Op zaterdag waren er al 2 heats gevaren (met grote zeilen)
We konden in het ondiepen wachten op de start, het was druk bij de bovenkant, dus mikte op een start bij de pin-end (downwind boei)
Had een erg goede start, was dnek ik 3de over de streep. Net na de streep viel ik stil. Na wat dobberen en proberen genoeg hoogte te lopen kwam ik weer in plane. Met moeite kwam ik bij de bovenboei, baan lag net niet goed. Na de boei zie ik eigenlijk niemand meer varen, waar is die 2de boei? Na een boei te hebben gerond zie ik nog niemand. Ik kijk richting start zie ik iedereen daar. Had ik de vlag gemist die aangaf dat de heat was gestopt wegens te weinig wind.

2de Poging! Start was nu minder goed.
Zat ergens achterin het veld, gelukkig ging mijn heat goed, alles geplaneerd, en niet gevallen. Bij verschillende boeien lagen er mensen in het water en heb zelf nog mensen ingehaald. Erg blij met de heat zelf. Ik bleek zelfs de finale te hebben gehaald.

Finale heat 3
Start was niet goed, viel stil in het veld. Moest achteraan beginnen, en dat met zo-veel toppers in de baan gaf weinig kansen op een hoge score. Voor me zat een mannetje of 6 dicht op elkaar, dat ging bij de eerste dan ook behoorlijk fout, volgens mij gingen ze er, op 1 na, allemaal in. Ik ben er ruim omheen gegaan, daardoor toch nog enkele in kunnen halen. Gelukkig ging de heat zelf wel goed, niet gevallen. 9de geworden tijdens een heat van een BK. GOED BEZIG!

Voorronde heat 4
Start was beter, zat echt ergens in het midden, bij de eerste boei was het weer relatief druk. Moest flink uitwijken, viel stil, maar viel er gelukkig niet in. Op weg na de 2de boei zat ik heel de tijd vlak naast iemand anders, ik zat voor hem, maar niet veel, ik had voorang bij de boei, nam die, maar dat had hij niet verwacht, hij moest uitwijken en ging er in. Rest van de heat ging goed. Makkelijk de finale gehaald.

Finale heat 4
Wind was nu wel erg hard aan het worden, was echt volle bak, zeker downwind richting de kant was het zwaar. Gelukkig ken ik de Punt goed.
Start was best goed, maar op weg naar de 1ste boei kwam er toch een paar snelle jongens voorbij. Eerst boei was een keer makkelijk. Rest van de heat gingen de gybes niet goed, viel steeds stil (golven te hoog) Durfde ook niet altijd vol uit. 13de.

Voorronde heat 5
TE VEEL WIND! Controle was 0. Bij de eerste boei er in, 2x water starten, ruime wind terug naar de kant, kon alleen zeil open houden, board kwam steeds omhoog.. Besloten om te stoppen: Naar de wedstrijd boot gevaren en me afgemeld.

Finale heat 5
Ik heb hem zelf niet mee gevaren, maar een spectaculair en super spannend. Nikaj en Pascal stonden zo dicht bij elkaar dat wie er voor de ander zou finishen zou winnen. Ze vlogen echt over het water, Koen Sonck en Patrick Van Hoof konden er niet bij komen. Nikaj en Pascal zaten vaak naast of vlak achter elkaar. Nikaj lag op het 2de rak een stukje voor, maar door een vlaag verloor hij de controle een beetje en kwam te hoog bij de boei, moest toen erg ruim gyben waardoor Pascal weer naast hem zat toen ze weer opsnelheid waren. Uit eindelijk wist Nikaj met een meter of 10 verschil te winnen!

Een van mijn mooiste wedstrijden, helaas deden er weinig bekenden mee.

De Punt

11:00 2 uur Wind: W 20/35 kts
Board: Starboard S-Type 104 - C3 D2 36cm
Zeil: North RAM F8 6.3 - North Viper Wave 430cm - Neil Pryde X9 180-230
  Eerste heats van de BK slalom op de Punt. De RAM 6.3 op max. gebruikt. Vlagen waren hard, maar controle goed. Vin werkt echt perfect in de chop. Wat een snelheid. Ik kon bijna het hele veld bijhouden, dat was met de Daytona‛s wel anders. Perfect zwaarweer slalom setje.
14:00 0.5 uur Wind: W/ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select Eagle 27cm
Zeil: North Trans-Am 5.4 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  2de keer dat ik van een 6+ zeil overstapte naar de Trans-Am omdat het te hard waaide. Beide keren beviel het niet super. Nu wel iets langere trapeze touwtjes, maar misschien nog te kort. Zeil voelde gewoon niet fijn, misschien was de wind ook wel gewoon te hard. Kon het zeil eigenlijk gewoon niet dicht houden.