Eerste keer Paulina Polder
Verwachting was perfect voor speed op Pauline Polder, juiste richting, hard en eb vielen gelijk. Dus maar een keer richting de Belgen gereden in plaats van andersom. Ik moest er zelfs de eerste keer van mijn leven voor door de Westerschelde tunnel.
Paulina Polder, kleine parkeerplaats onderaan de dijk, aan de waterkant van de dijk, uit de wind in het gras optuigen. Dan een lange wandeling (300m) over hard zand, dan modder: wadlopen.
Op het water heb je 2 opties: Of langs de kant, of achter een zandbank iets verderop lekker speedsurfen. Overal vlak water.

Na kort overleg met de ‛Locals‛ mijn RAM 6.3 op mijn S-Type 104 opgtuigd. Ik had al gezien dat de belgen moeite hadden om langs de kant weg te komen.

Na de wandeling, kon ik net planered in een keer bij de zandbank komen. Na een rakje heen en weer te hebben gevaren even met de ‛Locals‛ gepraat. Wind viel tegen, zij stonden allemaal op Falcon 80s. Erg klein dus. Sommige kwamen gewoon niet weg terwijl ik lekker aan het rond cruisen was. Ruim 1km super vlak water. Helaas was de wind niet hard genoeg en de hoek niet ruim genoeg. Door ruim te gaan vanaf de zandbank in een vlaag was de snelheid nog wel leuk. 60.1 km/u op de GPS gehaald. Maar deze spot kan met veel meer wind veel sneller zijn. Na bijna 2 uur achter de zandbank te hebben gevaren kreeg ik toch wel honger, en moest ik dus terug naar de kant. De ‛Locals‛ lossen dit op door een rugzak met eten en drinken mee te nemen. Ik moest echter hoogte lopen om terug te komen, dat werd letterlijk lopen. Aangezien de vaargeul tussen de 2 zandbanken er smal is is opkruisen moeilijk en lopen makkelijker.
Toen ik bij de kant kwam kwamen de o-spotters net aan lopen, Orion, Jasper en Tafkas. Ik ben een boterham gaan eten. Na het eten weer terug wandelen om nog wat te varen. Blijkt de wind ingezakt. Kon net wel/net niet planeren. Dus maar gestopt. Na een tijdje leek de wind terug te komen dus nog een paar rakjes geprobeerd. Maar het was niet veel meer.

Helaas te weinig wind, maar dit is toch wel een spot met potentie. Hopelijk een keer met een iets beter hoek en veel meer wind.

Paulina Polder (Hoofdplaat)

12:00 3.75 uur Wind: ZW 16/25 kts
Board: Starboard S-Type 104 - Lessacher B+F Speed 35cm
Zeil: North RAM F8 6.3 - North Viper Wave 430cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep best goed, kon vroeg planeren, controle was top, maar eigenlijk was de wind gewoon te weinig. Met moeite er een 60.0 km/u uit weten te persen.