Regiocup Zuid: Laatste dag
Laatste kans om punten te halen mijn laatste kans om voor Patrick van Mol te komen.

Bij aankomst regen en windstil. Na de bui kwam de wind weer een beetje terug, maar was W/NW, tewijl er N was voorspeld.
Begonnen met optuigen van GT85 met Daytona 8.3. Getwijfeld om de R-Type 9.5 erbij te leggen.

1ste heat
Goede start, 3de over de streep, maar vanaf de boot werd al geroepen: FUN-RACE en de vlag daarvoor ging omhoog. Dus deze heat ging niet tellen. Bji de eerste boei zat ik al achter Patrick die als eerste was gestart. Na de eerste boei achter Patrick aan, merk ik na een meter of 200 dat hij naar boei 4 ipv 2 gaat. Ik probeer nog hoogte te lopen naar boei 2, maar merkte al snel dat dat nooit ging. Dus dan maar achter Patrick aan om hem in te halen. Na boei 4 terug naar boei 3, net voor boei 3 zat ik echt bij Patrick op zijn hielen. Na de boei pompen en direct Patrick voorbij. Nog een poging gedaan om boei 4 nog een keer te ronden, maar kon er niet echt komen, was toch maar een fun-race. Ergens naast boei 4 gegybed en ruim als eerst over de finish.

Even bij de start van de goldfleet staan kijken. Wind was door een bui flink aangetrokken. Sommige hoopte op een snelle start omdat ze op een kleine set stonden andere wilde liefst een tijdje later starten en hoopte stiekem op een algeheel vals. Met nog geen minuut meer op de klok drijft de start boot weg: Anker los en dus kwijt... Wachten tot de boot terug was met een nieuw anker, en de wind weer was ingezakt.

2de heat
Slechte start, was denk ik als laatste weg. 6 a 8 man voor me. Maar ja, weinig wind en de GT85. Voor de eerste boei de eerste paar surfers en zo steeds verder naar voren. Vanaf boei 2 alleen nog Coen en Patrick voor me. Na boei 3 pompen en Coen voorbij en na boei 4 was patrick nog een stuk voor me maar ana het dobberen. Pompen, Pompen, Pompen en ik ging hem voorbij. Eerste punt op hem gewonnen!... Nee helaas ook dit bleek een fun-race te zijn geworden. Jammer. Maar gaf wel een erg voldaan gevoel.

Na de 2de heat werd er even pauze gehouden.
Tijdens de pauze was er nogal wat discussie over de keus voor een downwind slalom baan met 4 boeien en 2 boten in dit soort vlagerige omstandigheden. Als dan de wind draait moet je altijd 3 dingen verleggen om de baan weer goed te leggen, waarom niet gewoon een 8 en dan verder weg van de kant. De wedstrijdleiding ging overstag en we kregen full-fleet starts en een 8.

3de heat
Slechte start, na de 1ste boei zie ik iedereen de verkeerde kant op varen. Ik vaar wel richting boei 2 en merk dat die inderdaad erg hoog ligt. Met de GT85 haal ik het makkelijk, maar net als ik er ben klinkt er een fluitje. Heat afgeblazen, baan lag niet goed. Zeikers: moet je maar goede spullen pakken..

4de heat
Redelijk goede start. Bij de 1ste boei er druk. Daarna merkte ik dat ik op de rechte stukken toch snelheid te kort kwam. 8.3 voelde erg groot en de GT85 al helemaal. Eindelijk een geldige heat. Achteraf toch 2de in de Silverfleet. Patrick was sneller, maar die lag dan ook erg ver voorin tussen de Goldfleet surfers.

Na de heat waren er weer wat gold fleet surfers bij de boot. Boei 1 lag inderdaad nog steeds te laag. Uitstel werd gehezen, weer de baan aanpassen. Ik besluit om direct naar de kant te gaan voor een kleinere vin of ander board. Ik zie een snelle boot de 1ste hoger en een stuk verder weg leggen. Dus een sneller board werd nodig. Dus de iSonic 111 maar onder de Daytona.

5de heat
Op de iSonic, stond redelijk in het midden van het veld. Kon ik wachten tot iedereen weg was. Daarna nog wel redelijk goed gevaren. Maar wind was iets minder en planeerde soms maar net. Uiteindelijk 5de. Slechte heat.

6de heat
Eerst een algeheel vals daarna een 2de start. Start ging nu best goed. Zat aan de rand van de goldfleet, bleef overal staan pakte Ko nog op het 4de rak en net voor de finish Coen nog, die volgens mee niet eens over de finish is gegaan omdat hij te laag naast de boei uit kwam.

Uiteindelijk 2de geworden vandaag en daarmee ook 2de overall in 2010. Best tevreden met het eindresultaat, maar weet dat ik echt wel beter kan als ik gewoon goed start. Nu hard trainen voor volgend jaar.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Patrick (Mr skate)

12:15 3.75 uur Wind: N/NW
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North Daytona 8.3 - North Viper 75 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Setje met een perfecte balans, met weinig wind vroeg planeren en toch nog hoogte lopen. Bij veel wind nog controle en redelijke snelheid. Miste wel echte top snelheid in de lange rakken met veel wind. Kleinere vin was zeker beter geweest.
16:00 0.75 uur Wind: N/NW
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 42cm
Zeil: North Daytona 8.3 - North Viper 75 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Liep zeker niet slecht, moest even kort wennen aan de iSonic ipv de GT85. Maar snelheid was duidelijk een stuk hoger. Zelfs met de 42cm was hoogte lopen goed te doen. Door geplaneerd gijpen niet goed. Controle was wel goed.