Lekker zonnig winter surf dagje
3de dagje surfen in Januari, dit gaat toch nog een leuke winter worden. Wind was afnemend en minder voorspeld dan op Zaterdag, maar de zon zou vandaag door gaan komen. Dus naar Zeeland gereden, eerst even langs het strand omdat daar veel bekenden hadden afgesproken.
Wind was inderdaad minder dan op zaterdag. Iedereen stond op de kant te kletsen, enkele surfers waren met 5,5 (veel te klein) aan het dobberen. Toen Arno zijn 6.8 aan het optuigen was ook maar besloten om gezellig met Arno te gaan varen op zee. Aangezien ik de wind wel erg weinig vond besloten om mijn GT85 met mijn RAM F9 8.4 op te tuigen.

Eerste keer RAM F9 8.4
Na op zaterdag voor het eerst mijn RAM F9 7.3 te hebben gevaren was nu mijn nieuwe 8.4 aan de beurt. Optuigen ging soepel, trim leek beter te kloppen dan bij de 7.3.

Net toen ik mijn pak aan had zag ik dat Arno stopte bij een surfer in problemen. Er bleek een kiter in problemen, hij was zijn board kwijt en lag al een tijdje in het koude water en de reddings brigade was al gebelt en onderweg. Weer een kiter die geen leach gebruikt, wat een sukkels.
Tijd om het water op te gaan: O ja, zee, voorzichtig de dam aflopen, over het strand, door het ondiepe water tot het diep genoeg is voor mijn 60cm vin, nog een zandbank, eindelijk opstappen. Eerst zoeken waar Arno was gebleven, intussen nog wat kleine aanpassingen aan mijn trim. Setje liep al snel lekker, wel weer last van het zeil tegen voetband probleem. Ik kon Arno niet vinden, dus maar eens naar de kant om nog wat te trimmen en te vragen of Arno al aan de kant was. Vaar ik richting de kant staat er een auto op het strand, voorwielen in het water.
De Reddingsbrigade kwam ook deze pech vogel helpen. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=ucv97AHf80I

Na even kletsen en een boterham weer het water op, Jurjen had intussen zijn 8.8 opgetuigd op zijn nieuwe RRD 135.
Samen met Jurjen wat rakjes gedaan, uitvarend liep het bij mij niet lekker en liep Jurjen weg, naar de kant liep het wel goed en stond Jurjen minder lekker en kon ik bij houden. Maar Qua aanplaneren was Jurjen nergens, zelfs als ik niet pompte planeerde ik altijd weg en stond Jurjen minuten lang te dobberen. Die GPS heeft of geen power of mijn GT85 is zoveel sneller weg dan zijn RRD 135, maar ik gok een combinatie van beide. Nog heerlijk door gevaren, vele geplaneerde gijbe-jes. Water was gewoon vlak. Lekker zonnetje er bij. Was echt genieten. Kay en Jan van Berlo kwamen ook nog het water op met nieuwe NP RS-Raving Evo IIIs. Wat staan die zeilen los, gewoon niet meer mooi. Rond 15:30 gestopt. Werd toch al wel een beetje moe. Spullen naar de kant en aftuigen. OVERAL ZAND! Wat een gedoe.

Voor mij was dit voorlopig mijn laatste dagje slalom op zee. Als het weer warmer is ga ik misschien weer wel eens, maar in de Winter heeft het echt geen meer waarde voor mij. Je bent altijd verder van de kant, en als het dan mis gaat kan het al snel een groot probleem worden (zoals bij de kiter), minder ondiep water, zand (zit echt overal en kan ik thuis niet makkelijk afspoelen in de winter) en verder lopen met je spullen.

De Kouse

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Claudia, Jurjen

12:30 3 uur Wind: ZW
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North RAM F9 8.4 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Trim was snel gevonden, giek iets omhoog, mastvoet helemaal naar achter en toen liep het lekker, bereik van het zeil is erg goed, veel power en toch lang te houden. Cambers mogen van mij nog iets soepeler omslaan. Snelheid was niet slecht, aanplaneren ging super.