Dikke Februari Storm (8 - 9 bf)
De voorspelling was al een paar dagen storm. Zelfs 3 dagen lang storm. Vrijdag, Zaterdag en Zondag.
Nou die storm kwam, afgelopen nacht al een paar keer wakker door de harde wind rond het huis.
Aangezien ze windkracht 8 a 9 voorspelde heb ik maar 1 setje wat daarvoor een beetje bruikbaar is. Kleinste Waveboard met kleinste Wavezeil: 3.7. Dus de kar een keer thuis gelaten en enkele spullen in de auto mee genomen, wel zo veilig met zoveel wind.

Was om 12:00 in zeeland. Meeste surfmaatjes waren er en waren al aan het varen. Snel binnen, in het surfcentrum, mijn surfpak aangetrokken en weer de wind en kou in. Snel optuigen en het water op.

Het varen was soms echt overleven, met vlagen van 40 a 45 kts (9 bf), is dat ook niet gek, maar vaak ging het lekker. Tijdens een van de eerst rakken op het open water kom ik, voor het surfcentrum, een mooie stijle golf tegen: Jump... Ging niet helemaal goed, werd een backloop en viel hard op mijn zij in het water. Dat was lang geleden, paar jaar terug probeerde ik vaker backloops. Dat smaakte naar meer, ik denk dat ik wel een poging of 8 heb gedaan. Ook veel normale sprongen gemaakt. Sommige hoog en dan op mijn rug landen.
Gyben ging niet echt geweldig, soms lukte ze wel, maar vaak probeerde ik het niet eens.

Al met al een vermakelijke/vermoeiende dag, heb het helemaal niet koud gehad. Was lekker.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Claudia, Hans (Hansie), Jan Willem (Dutchflag), Jurjen, Martijn (Volvosurfer), Ron (SoulDragon)

12:15 2.25 uur Wind: ZW 35/45 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: North Voodoo 3.7 - North XC60 380cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Setje werkt goed, controle was geweldig. Alleen in de hardste vlagen was het zeil gewoon weg te groot (wat wil je, vlagen 9 bf) Vroeger vaarde ik 20 inch trapeze touwtjes, maar tegenwoordig een setje variabele: 20 - 24 inch. En zelfs op 24 inch vond ik ze soms zelfs kort.