Weer veel wind: mijn eerste gebroken mast
Het leek vandaag warmer, wind was net een tandje minder dan gisteren. Was rond een uur of 11 aan het water. Mijn maatjes waren al weer op het water. Iedereen was met een zeil maat groter aan het varen dan gisteren.

Dus dat werd makkelijk: AHD 253 met mijn Voodoo 4.2. Optuigen en wegvaren, alles voelde gelijk beter dan gisteren. Na een paar meter al een fijne sprong. Richting surfshop daar nog een mooie golf, hoge sprong. Gyben en toen viel ik er in, en toen hoorde ik het.

Voor het eerst een mast gebroken
Vandaag is iets gebeurt dat mij in 20 jaren surfen nooit is gebeurt, ik heb een mast gebroken. Het gebeurt eigenlijk elke surfer wel eens, maar mij was het gelukkig nog nooit gebeurt. Ik vaar in 1 rak van de kant naar de surfshop, ik gybe, val er in en bij het opnieuw om slaan van het zeil hoor ik iets kraken. Na even zoeken zag ik het al, er zat een vreemde knik halverwege de mast. Ik dacht eerst dat ik de mast niet goed in elkaar had gedaan, maar dat was het niet. Nog een stukje terug gevaren, maar had daar geen goed gevoel bij. Ben verder gelopen naar de kant. Martijn kwam met helpen met aftuigen dragen van de spullen. Gelukkig is de mast niet helemaal door gebroken in het zeil, anders had ik misschien nog een reparatie aan de mastslurf van het zeil gehad. Ben wel blij dat het ik niet in het diepen lag en de mast helemaal was gebroken. Maar blijft jammer, mast 5x gevaren (nog geen 10 uur) Ik hoop wel dat het bij deze blijft, vorig jaar 3 gieken gebroken, dat was echt balen (en duur)

Gelukkig had ik ook nog mijn 400cm bij waarmee ik ook mijn 4.2 op kan tuigen. Dus even snel optuigen, en binnen een paar minuten was ik al weer op het water. Nog lekker gevaren, veel, heel veel gesprongen. Controle was echt een heel stuk beter dan gisteren. Wind nam weer wel toe waardoor de 4.2 eigenlijk te groot was. 3.7 was beter geweest het laatste uur, maar ja, had geen zin om van zeil te wisselen.
Gyben ging niet super, viel er geregeld in en door planeren was er nauwlijks bij.

Het was echt een lekker dagje.

En dan op de koop toe nog een board kapot:
Bij het thuis opruimen van mijn spullen liet ik mijn JP FSW 84 uit mijn handen glippen, en zoals bij ouders en vallende kinderen wist ik gelijk dat het fout was. Board zat in zijn boardbag die normaal toch voldoende bescherming zou bieden. Maar hij viel hard op zijn tail, en die is nu dus over een cm of 4 flink gescheurd, dat wordt weer klussen.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Claudia, Hans (Hansie), Jurjen, Martijn (Volvosurfer)

11:30 0.25 uur Wind: ZW 25/32 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Voodoo 4.2 - North XC60 380cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Setje voelde goed, voor zo lang als het duurde. Na 1 rakje hoor ik iets kraken, blek de mast gebroken. Gelukkig niet helemaal dus mastslurf van het zeil nog heel. Wel jammer van een heel erg fijne mast.
11:45 2.5 uur Wind: ZW 25/38 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Voodoo 4.2 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Setje liep lekker, stabiel. Board gaf goeie, nodige controle. Gyben ging iets minder. Als ik echt mijn best deed gingen ze goed, maar op automatische pilot ging ik er regelmatig in. Tot de wind nog meer toe nam en de 4.2 eigenlijk te groot werd. Had eerder mijn 3.7 moeten pakken, dat was fijner geweest.