Koud dagje
Eerste week 4 dagen werken en direct een mooi dagje met wind.
Alleen wat een kou.... Ik was nog zo gewend aan het lekkere weer van Zaterdag: En dan valt het tegen.

Bij aankomst vond ik de wind wat tegen vallen. Had verwacht dat het wel 6.3 of kleiner weer zou zijn. Maar met meten zat het in de vlagen net op 20 knopen, maar meestal bleef het daar onder. Er was iemand op het water met 5.5 wave en die dobberde veel. Op de kant werd 6.3 en 6.5 opgetuigd op soms erg smalle boardjes. Nee dat moest te klein zijn.

S-Type 104 met Warp 7.0 en S07 35cm
Voor mij was de keus voor Warp 7.0 wel duidelijk. Nog even getwijfeld om de iSonic te pakken, maar aangezien ik de S-Type wel eens met de Warp 7.0 wilde testen, daar maar voor gegaan. Moest echter al snel naar de kant, mijn voetbanden stonden nog op zomer maat, kreeg mijn voeten er niet in, gelijk even de GPS gepakt. Daarna lekker het water op. Controle was goed, board had wel een beetje de neiging om iets te los te lopen. Heb vooral op het ondiepe van Herkingen zelf gevaren, maar heb ook een paar rakjes achter de dam gedaan. Helaas was daar de wind tikje te ruim of niet hard genoeg voor echt mooie snelheden. Dus snel terug naar het normale water, daar nog verder gewerkt aan mijn trim en gybjes geoefend, gingen erg goed. Toen ik wat moe werd, naar de kant gegaan voor een boterham en om te eventueel mijn Freestylewave te pakken.

Aan de kant was Peter net aan het omkleden, hij had een AHD freeride boardje met een 5.4 opgetuigd. Dus ben ik ook maar mijn Freestylewave gaan optuigen. Even getwijfeld tussen 5.3 en 5.9, maar de 5.3 genomen.

Snel weer het water opgegaan met mijn 5.3. Had wat moeite met aanplaneren, wind was misschien toch een tikkie te weinig voor mijn 5.3.
Na wat opkruizen leek de wind verder op het water iets beter. Al snel had ik Peter gevonden, na 1 rakje achter hem aan te zijn gevaren gybe-te hij, viel, ik er omheen. Even gestopt om te vragen hoe het ging. Had hij zijn hand over zijn neus, allemaal bloed. Hij zegt gelijk dat hij denkt dat hij zijn neus heeft gebroken... dan is het prettig dat Herkingen ondiep is. Met een paar rakken was ik aan de kant en Peter ook. Ergste bloeden leek gestopt. Hij had weinig pijn, ging aftuigen en opruimen.. Heb hem nog even in de gaten gehouden en hij wist me te overtuigen dat ik weer kon gaan varen. Nog een uurtje lekker gevaren, wind was maar net voldoende, maar lekker relaxed wat gevaren en gegybed.

Toen de wind leek weg te vallen snel naar de kant gegaan om af te tuigen en om te kleden. Wat een kou... nee, echt lekker weer was het niet.
Maar fijn om weer op het water te zijn geweest.

En Peter? Ja die was eerst naar de EHBO op het ziekenhuis gereden... Konden niks doen vanwege de zwelling, kom vrijdag maar terug... Vrijdag lukt het niet... kom dinsdag maar terug dan doen we het onder narcose... Dinsdag onder narcose gebracht, komt bij.. geen verband, geen watjes... Weer niet gelukt. Balen!!

Herkingen

Aanwezig: Peter (metPeter)

13:15 1 uur Wind: ZW
Board: Starboard S-Type 104 - Select S07 35cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Eerste test met de Warp 7.0 op de S-Type 104. Volgens Starboard is 6.5 de max maat, maar je leest op internet van veel mensen dat ze tot 7.5 op een S-Type 104 varen, maar mijn Daytona 7.3 werkte niet geweldig.
Dit ging een heel stuk beter, zelfs de 35cm vin was echt groot zat, had zeker kleiner gekunt. Was wel even zoeken naar de trim
15:00 1.25 uur Wind: ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select X1 Wave 26,5cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje liep lekker, moest echt minimale trim gebruiken om meestal te kunnen planeren, 5.3 was op het randje. 5.9 was zeker beter geweest.
Maar het was wel lekker relaxed varen. Wat gijpjes geoefend, weinig golfen dus nauwelijks gesprongen.
GPS Viel uit, batterij leeg.