Eerste keer na een lange vakantie
Net deze week terug gekomen van 3,5 week vakantie en dus niet surfen: Gelijk een heel weekend, tijd om wat uren in te halen.
Het werd een beter dagje dan verwacht, er was erg slecht weer voorspeld, maar het viel mee met de regen en de zon liet zich zeker later in de middag regelmatig zien (na 15:00 was het zelf bijna helemaal blauw)
Wind draaide wel behoorlijk, eerst Z/ZW, later W/ZW, toen weer terug naar Z/ZW om te eindigen in W toen ik naar huis ging.
Martijn zou vandaag niet komen, hij zou naar Concert@Sea, maar door de harde wind was dat afgelast en kwam hij toch nog.

Heel de dag met mijn surfmaatjes samen gevaren.
Bij aankomst getwijfeld tussen 5.9 en 5.3. Hans kwam met 5.3 van het water en vond die soms klein, maar die heeft Superfreaks en die hebben gewoon minder power. Dus voor 5.3 gekozen. Achteraf had ik makkelijk met 4.7 kunnen varen al had ik dan soms staan dobberen. Nu was ik vaak op het randje qua controle. Maar daardoor wel veel power om lekker met mijn maatjes te kunnen racen. Misschien was mijn S-Type met een Slalom zeil wel een beter optie geweest, maar heb me toch erg goed vermaakt.

Herkingen

Aanwezig: Claudia, Hans (Hansie), Jurjen, Martijn (Volvosurfer), Ronald (RonVo)

12:00 4.25 uur Wind: ZW 16/35 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select X1 Wave 26,5cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje liep goed, snelheid en controle op hoge snelheid was ik goed over te spreken. 5.3 was eigenlijk vaak te groot. Had gewoon 4.7 moeten pakken. Trapeze touwtjes op langste stand gevaren voor wat extra controle.

GPS pas na een uurtje aan gedaan.