WWT: Vlagerige wind
De voorspelling was geweldig, 25 a 30 knopen. Dat zou een geweldige training zijn. Ik was wat laat, eerst uitslapen. Iedereen was al op het water, meeste zaten rond de 7.8 en 8.0. Hans stond met 7.3 aan de kleine kant. Na even kletsen begonnen met optuigen van mijn Warp F2009 8.0. Had hem nog nooit opgetuigd. Je kunt er een 460 of 490 in varen. Gekozen voor 490 omdat ik verwachte mijn 460 nog nodig te hebben voor mijn 7.0.

iSonic 111 Warp 8.0
Optuigen was makkelijk, en met Nikaj en Ingmar die toekeken waren er genoeg trim tip. En ja Nikaj vond weer dat ik te veel outhaul had. Vanaf nu ga ik naar hem luisteren. Dus na wat latten spanning aanpassen en giek standje korter.
Op het water voelde het zeil niet zwaar, wel groot. Door de weinig outhaul stond het zeil erg bol en kon ik zelfs met nauwlijks wind planeren. De SL2 42cm leek soms aan de kleine kant, hoogte lopen ging niet altijd makkelijk.
Eerste start miste ik, dus dan de verlieser finale maar. Ik had voor de start 2x getimed, 40seconden. Ik stap op, stap in de voetbanden planeer rustig aan en trek dan het zeil goed dicht, stuk voor de boot kijk ik op mijn horloge: 25sec. Wow dat is vroeg, zeil open, rustig aan. Kijk achter me zie Nikaj.. Verliesers finale en Nikaj, iets klopt er niet. Boot komt nu wel erg dichtbij. Oke, zeil dicht en pech: 11 sec. te vroeg. Maar omdat ik zo over actief was was de rest ook afgeleid en dus algeheel vals. Nog een keer opnieuw. En toen was de wind nog harder, weer 1 sec te vroeg. Daarna viel de wind vaak weg, enkele her starts, soms te veel wind waardoor ik er een paar keer in ben gegaan. En toen viel om 16:30 de wind helemaal weg, regen erbij einde dag.

Al met al een leerzame, maar moeilijke dag. Warp 8.0 is best een lekker zeil.

Kabbelaarsbank

13:00 3.25 uur Wind: Z/ZW
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 42cm
Zeil: North Warp F2009 8.0 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Eerste keer met de Warp 8.0. Werkte best goed, wind was heel vlagerig, tussen de vlagen kon ik net planeren en was de 42cm misschien net wat klein, moeilijk hoogte lopen. In de vlagen was het zeil groot en soms zelfs te groot, met wat meer outhaul was het zeil langer te houden. Gyben ging vaak goed, alleen in de vlagen een paar keer er in gegaan, en als de wind echt minder was viel ik regelmatig stil.

Ik had de Warp opgetuigd met mijn 490 mast. Nikaj is van mening dat een 460 beter zou moeten werken.