Tegenvallende wind, naar lekker slalom dagje
Er was toenemende wind voorspeld, tot windkracht 7. ZW, dus naar de Punt.
Even Jurjen opgehaald in Ellemeet, daarna naar de Punt, daar viel de wind tegen.
Wind begon pas net toe te nemen, eerste surfers waren met 8.0 en 7.3 op het water. Marius en Menno (Flappie) waren 6.7 aan het optuigen. Toen Flappie het water opging en al snel in plane was met 6.7 ook maar mijn Warp 7.0 weer opgetuigd.

iSonic 111 Warp 7.0 Venom 38cm
Had de AL360 giek gepakt, eigenlijk net een paar cm te lang, maar had verwacht nog een kleiner zeil op te moeten tuigen als de wind zou toenemen. Setje liep lekker, de Venom werkt duidelijk goed als ik goed gepowered ben, beter dan gisteren toen de win net iets minder was.

Het laatste half uur nam de wind flink toe, nog een gybjes geoefend. Gingen al een stuk beter. Met de iSonic 111 en Warp 7.0 had ik altijd problemen met full-powered gyben. Misschien dat de Venom me toch genoeg vertrouwen en het board genoeg rust geeft zodat ik mijn gybjes goed in zet. Wind werd zo hard dat ik nog een poging heb gedaan voor een nieuwe PR (persoonlijk record) op de NauticalMile (1.85 km), dus hoogte gelopen richting het dammetje bij de haven en dan helemaal ruim naar Hompelvoet om daar achter het dammetje te gyben. Het eerste stuk liep heel lekker, maar in de vaargeul was de chop zo hoog dat de snelheid echt afnam. Waarschijnlijk niet snel genoeg omdat de vorige PR op behoorlijk vlak water was neer gezet. Daarna direct naar de kant gegaan en gestopt. Moe genoeg.

Was een lekker dagje slalom. Vandaag mijn goede winterpak en winterschoentjes gedragen, dit keer geen koude voeten.
Tijdens aftuigen nog met verschillende mensen staan kletsen waardoor het al helemaal donker was toen ik mijn pak uit ging doen.

Thuis mijn GPS uitgelezen: Ja, PR op de NauticalMile: 51.67 km/u gemiddeld, dus dat laatste rak was dus toch snel genoeg.

Marius (en later Jurjen) hebben nog wat foto's gemaakt, die hoop ik binnenkort te krijgen.

De Punt

Aanwezig: Jurjen

14:00 2.75 uur Wind: ZW
Board: Starboard iSonic 111 - C3 Venom v2 38cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Setje liep lekker, wind ietsjes harder dan gisteren, dus de Venom 38 werkte goed, einde van de dag had ik misschien met de 36cm kunnen varen. Gyben ging best goed, wel een paar keer fout, maar meeste gybes waren goed. Snelheid was niet de beste van het water, maar ging goed.