Laatste sessie van het jaar: Koud maar lekker
Voorspelling was qua wind al dagen erg goed, maar met maar 7 graden zou het niet warm worden, en om het helemaal te verpesten was er ook nog heel de middag regen voorspelt. Dus een No-Go.
Gewoon gaan werken, ik check het weer op mijn werk, he maar 1 bui en die trekt tussen 11:00 en 13:00 over Zeeland. Daarna zou het droog zijn. dus toch maar mijn surfspullen gaan halen, werken kan morgen ook nog.

Ik was rond 12:00 op de Grevelingendam: Regen. In de auto wat gegeten en buien-radar gechecked.
Pas rond 13:30 werd het droog, windrichting was net te zuid voor de Grevelingedam zelf dus even door gereden naar de boten helling. daar kwam de wind goed door: 18 tot 27 knopen: Windkracht 5 a 6: Lekker!

JP FSW 84 Pro met Ice 5.3 en 23cm vin
Even getwijfeld om 4.7 te pakken, maar dat zou tussen de vlagen wel eens net te klein zijn, en met deze kou is het beter om wat harder te moeten werken met een 5.3 dan te dobberen met een 4.7.
Het was opstappen en weg vliegen, sommige vlagen waren erg hard en stond ik toch wel op max. In het begin vooral dicht bij de kant wat gijpjes rond de eerste grote rode boei gemaakt. Toen Hans ook het water op kwam samen veel rakken naar Herkingen gemaakt. Met dit weer doe ik dat liever niet alleen. Gaat er iets mis heb je alle hulp nodig. enkele sprongetjes gemaakt, maar stonden weinig goede golven. Laatste half uur werd ik moe en begon ik wat te vallen, dus maar op tijd gestopt.

Geen kou gehad, alleen weer een beetje koude vingers, maar ging al beter dan de laatste keer.
Ik miste de warme kleedruimte van Kabbelaarsbank, maar het was erg lekker varen. Mooie afsluiting van een zeer goed seizoen.
Hopelijk blijft de voorspelling van 12 graden en wind voor 1 Januari staan, begint het nieuwe jaar direct goed.

Botenhelling

Aanwezig: Hans (vichelli)

14:00 2.25 uur Wind: W 18/28 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 23cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  2de keer op de FWS 84 Pro, dit keer meet goede wind, helaas weinig golven op de boten helling. Board vaarde lekker, snelheid leek belachelijk hoog. Springen ging lekker. (als ik een golf kon vinden) Controle voelde ook erg goed, aan planeren was goed, ik ben tevreden.