Mooiste dag van het jaar? Zon en veel wind
Heel de week werd er al wind voorspelt voor vrijdag en zaterdag, samen met Peter naar Zeeland gereden. Het was flink druk, de Duitsers hadden een lang weekend. Het waaide al stevig, ff gokke: 4.7 optuigen en gaan.

FSW 84 met Ice 4.7
In het begin was het heel goed te doen, hier en daar mooie golven om te springen, maar met links voor is dat niet mijn beste kant en daarom viel ik er regelmatig na een sprong. Gyben ging niet helemaal vlekkeloos, wind was eigenlijk erg hard voor de 4.7. Martijn kwam, tuigde zijn 5.3 op, vaarde 2 rakjes en ging omtuigen naar zijn 4.2. Gaan we terug het water op planeerd Martijn zonder problemen met zijn Super Freak 4.2 zijn rakjes. Ik weeg 15kg minder en stond met een Ice 4.7 die zo-ie-zo meer power heeft.. Dit wordt te geek, kleinere spullen halen!

FSW 84 met Ice 4.2
Met de 4.2 en een kleinere vin was het al een heel stuk beter. Echt bleef dat niet duren omdat ook de wind steeds meer toe nam. Dit werd gecompenseerd door een fel zonnetje (strak blauwe hemel) Rond 16:00 begon het vloed te worden en dat was op het water ook duidelijk te merken. Er kwam een flinke deining opzetten die langzaam veranderde in stijle golven tot 1 meter hoog, soms zelfs meer. En dat is super vet om te springen. Nog veel geoefend met springen over links, langzaam aan ging het steeds beter. Op weg terug wat golfrijden, heerlijk.

Als Peter er niet bij was geweest had ik denk ik zelf met mijn 3.7 en AHD gevaren, maar ik heb er geen spijt van dat ik het setje heb uitgeleend. Nu kon Peter varen en ik kon ook nog goed varen met mijn FSW en 4.2

Het was een top dag, waarschijnlijk mooiste van het jaar. Zoveel wind en dan een strak blauwe hemel. Iedereen liep met een dikke smile rond, en bij mij zal die nog wel dagen op mijn gezicht blijven. Ik denk ook mijn mooiste dag op zee ooit, met de hoogste golven waarin in lekker heb gevaren.
Peter, bedankt voor het samen rijden, het was gezellig.

Blokkendam

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Martijn (Volvosurfer), Peter (metPeter)

13:00 1.5 uur Wind: ZW 20/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje liep goed, controle lekker, springen ging best goed. 4.7 was in het begin al groot, maar na een tijdje echt veel te groot. Martijn planeerde rond met zijn Freak 4.2, en ik met 15 kg minder hat nog steeds controle met mijn Ice 4.7.. Goed zeiltje!
15:30 2.5 uur Wind: ZW 25/40 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: North Ice 4.2 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Vaarde heerlijk, 4.2 vaak te groot. Wind was echt heel hard. Freestyle Wave deed het wonderbaarlijk goed met mijn 4.2. Had extreem veel power/wind in mijn zeil, maar kon nog best gecontroleerd rond varen. Top