Even niet trainen maar lekker Cruisen
Tijdens de lunch op mijn werk liepen we buiten, lekker warm, beetje zon en veel wind: Wat doe ik hier?

Mijn plan was om t/m het WK alleen maar op mijn Raceboards te varen. Om zo zoveel mogelijk ervaring op te doen. Vandaag kon ik me er even niet toe zetten, 4de dag deze week, dus vond dat ik het wel had verdient om even te genieten. Wind was ook weer zo hard en om nu weer met 7.5 zwaar overpowered te gaan varen.

FSW84 met Ice 5.3
Toen ik het water in liep had ik al het idee dat de wind minder was geworden, minder schuimkoppen. Gelijk zeil al ietsjes losser gezet, stond echt over max getrimmed. Wat een gek gevoel zn kort board na dagen alleen op Raceboards te hebben gestaan, zo levendig. Het was zoeken naar leuke golfjes, maar nog redelijk wat sprongen gemaakt. Toen de wind verder inzakt nog wat duck-gybes geoefend, eentje ging echt briljant. Nog vol inplane het zeil al weer vast en gelijk door varen, voelde sneller dan een normale gybe. Toen de wind bijna helemaal weg was en ik niet meer kon planeren naar de kant gegaan. Even staan kletsen met Anita en Alex, komt de wind weer terug. Martijn ging zijn Synchro 104 pakken, ik dacht. goed idee.

S-Type 104 met Ice 5.3 en Eagle 35cm
Briljant, Ice op minimum trim en vliegen. Express een erg grote vin gepakt om makkelijk te planeren. Met de FSW vond ik Herkingen saai. Maar met de S-Type is het een speeltuin, een racebaan. Heel veel gybes gemaakt, en vol er in, eerst een stukje ruim om te versnellen, dan laydown, zeil omhoog, omslaan, dichttrekken en wegwezen. En dat gaat zo makkelijk met een 5.3 wavezeiltje op vlak water. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ook nog even mee gekeken met Martijn, om heb tips te geven om zijn gybes te verbeteren.

Het was lekker, vooral het laatste uur met de S-Type was geweldig, water was zo vlak en gybes gingen zo briljant. Zelfs als het niet helemaal goed ging kon ik ze vaak nog door planeren.
Het was leuk om met de Den Haag maatjes van vroeger weer eens samen te varen, wat kennen we elkaar toch al lang.
Met een smile naar huis gereden. Heerlijk avondje, was gezellig.

Herkingen

Aanwezig: Martijn (Volvosurfer)

18:15 1.25 uur Wind: W/ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  In het begin erg fijn, later nam de wind af en was het moeilijk om nog te planeren. Maar als er wind was kon ik super makkelijk hoogte lopen.
19:30 1 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard S-Type 104 - Select Eagle 35cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Express een heel grote vin gepakt, wind was minimaal en dan wil je toch kunnen planeren, Ice op minimum trim gezet. Setje liep echt briljant. Board liep ondanks de zachte wind heerlijk los. En gyben was briljant, bijna alles door geplaneerd.