The MissionXL: Dag 1
Het is weer mission, voorspellingen zien er goed uit, kan wel eens de beste Mission ooit worden qua wind, ik heb er zin in.
Slaapplek in een huisje met Jurjen etc geregeld, dus mooie mogelijkheid om tijdens het feest lekker door te zakken.

Als een Pro, laat aankomen, op de valreep inschrijven: dan is er niemand en ben je snel klaar.

Heat 1:
Geen super start, maar bleef overal goed staan, haalde een paar man in, maar om een of andere reden niet gezien op de finish boot, dus: DNF (ach het is the Mission het is ze vergeven)

Heat 2:
Iedereen had er zin in en we gingen dan ook massaal te vroeg, ik zat in het signaal en voor me was toch wel een man of 6. Ik heb nog 3x omgekeken, maar geen vlag op het start schip. Dus gas en door gaan, bij de eerste boei haalde ik iemand in, verder goeie race.

Na de heat stond ik even te kletsen me een aantal man uit de Pro fleet en we vonden het vreemd dat we niet algeheel vals hadden gekregen, we waren toch met veel surfers 2 a 4 seconden te vroeg over de lijn. Als daarvoor de race al niet wordt afgebroken, moesten we dan eens 10 seconden te vroeg gaan proberen?

Huldiging Dorian van Rijsselbergen:
Dorian was naar The Mission gekomen, een wedstrijd die hij zelf al eens had gewonnen en de kans voor de nederlandse surfers om hem eens goed te huldigen, helaas voor ons allemaal was er een wolk breuk op het moment dat Dorian op het podium klom.

Na de huldiging kwam de melding dat er 2 race over moesten, een van de Masters heats omdat de boeien niet meer goed hadden gelegen en de Pro fleet omdat we algeheel vals waren :-) dus toch!

Mini-Long Distance:
Veel te vroeg over de start, deze race telde toch niet en had geen zin om in veel vuile wind te varen, beter 15 seconden te vroeg en met de kop groep (ook allemaal dik vals) achter Dorian aan jagen. Dorian vrolijk zwaaiend aan het cruisen op een setje van zijn broer Adriaan. Kwamen we te dicht bij, trok hij zijn setje goed dicht en was ie weg.

Heat 2 retry:
Redelijke start, zat er niet goed bij, werd een inhaal race, gelukkig bij de boeien nog enkele mensen in kunnen halen: 11de

Heat 3:
Goeie start, bij de 1ste boei uitwijken voor iedereen die lag te zwemmen. Board niet strak genoeg door de bocht, stevige chop en ja hoor: zwemmen. Was er wel weer redelijk snel op, rest van de race netjes uit gevaren: 12de
Na de 3de en laatste heat van vandaag stond ik met een paar Pro's te praten. We stonden ons een beetje te schamen, wij horen eigenlijk te tonen hoe het er bij de echte mannen aan toe gaat. Dan horen we natuurlijk bij elke boei te gaan vallen. En dat gebeurde vandaag dus wel, in veel heats vielen er veel mensen bij de boeien. Baan was zo kort dat de afstanden tussen de surfers te klein waren waardoor het best gevaarlijk wordt bij de boeien. Ach zo zie je maar, ook de beste vallen nog wel eens. Zelfs Nikaj vertelde dat hij bij de 2de boei zijn setje niet de bocht door kreeg.

Het waren lastige omstandigheden, baan net te kort voor het goeie, flinke klotsbak en heel vlagerig. Als zelfs wij al massaal gaan vallen. Wel tof om zo dicht op elkaar te racen, spannend!!

Redding op de Brouwersdam
Voor ik naar het huisje ging eerst langs de zeekant gereden waar mijn huisgenoten zouden zitten.
Een bekende had een mast van Laura geleend en had bij de zandbank die mast gebroken. Aangezien het al schemerig werd toch maar de reddingsbrigade gebeld, die kwamen snel en hadden hem redelijk snel gevonden en weer op de kant gebracht. Al met al toch snel 1,5 uur op de kant staan wachten en kletsen.

Feestje:
's-Avonds was het Mission feestje, we waren wat laat aan het eten door de redding. En voor dat iederene had gedouched was het best laat. Maar ach het feestje duurt lang. Ik heb me opgeofferd en was BOB. Met 5 man in de Swift heen, en toen het licht aan ging met 6 man terug. Het was gezellig, nuchter op de bar staan dansen. Nu snel slapen, morgen weer wedstrijd.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Jan Willem (Dutchflag), Jeroen, Martijn (Volvosurfer), Marvin, Patrick (Mr skate)

12:00 1 uur Wind: Z/ZW
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 42cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Setje liep net niet lekker, bij de gybe in in wind gaten viel ik te makkelijk stil, en ook voer het setje net niet rustig genoeg in de chop. Snelheid was best goed.
13:00 1.5 uur Wind: Z/ZW
Board: AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Voor het eerst met de 7.8 op mijn GT85. Zeil aan de kleine kant voor het board. Maar weer was zo vlagerig dat ik een oplossing nodig had. Groot board met klein zeil is toch relatief vroeg aanplaneren en toch controle als het harder waait. Ja je levert wel iets in in snelheid, maar ging nog best goed, misschien een kleinere vin proberen.