Lekker knallen op zee
Voor het eerst sinds heel lang weer eens op een wave board gestaan en gespeelt in de golven.
Voorspelling was wind uit het Noorden, en dan buien. Wilde eerst naar Kabbelaarsbank voor slalom training, toch even langs de zeekant gereden om te kijken hoe het daar was. Daar zag het er zo mooi uit en werd vollop geplaneerd, dus keus was snel gemaakt.

FSW 84 met Ice 5.3 en Freestyle 23cm
Even getwijfeld wel zeil te pakken, er kwamen surfers met 4.2 van het water. Kijkend naar het water zou ik eerder 5.9 pakken. Toch maar de 5.3 gepakt met een iets grotere vin: Freestyle 23cm. Het was opstappen en weg varen, al snel nam de wind flink toe en was het setje te groot, zeil helemaal over max getrimmed. Toen kwam er een zware bui en daarna de wind weg, dobberend naar de kant. Even een boterham gegeten, kijken of de wind terug kwam, ja hoor, zeil iets minder getrimmed en weer varen. Nog 1 z'n bui gehad, dit keer in de bui naar de kant om niet te hoeven zwemmen/dobberen. Buiten de buien was de wind heerlijk. Helaas begon het eb te worden en namen de golven af en viel er niet veel meer te springen/golf rijden. door gevaren tot ik behoorlijk moe was.

Het was heerlijk, zon kwam af en toe heel lekker door. Wind was buiten de buien super, temperatuur was lekker. In het begin waren de golven heel erg leuk om mee te spelen. Genoten!

De Kouse

16:30 2.5 uur Wind: N/NW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 23cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje liep goed, vin had soms beter de 24cm Wave Warrior kunnen zijn, maar was de wind wat minder en zeker met on-shore riden was de 23cm Freestyle super. Alleen in de hardere vlagen was de Freestyle te groot en te stijf.