NK Grevelingendam 1ste dag: Raceboard
In aanloop naar het weekend leek er helemaal geen wind te komen, laatste dag werd er voor zaterdag toch 10 knopen voorspelt. Er werd dus Course race afgeroepen, voor mij dus raceboard. Ik had geen zin om dit jaar alleen wedstrijden te varen. Ben er naar toe gegaan om te kijken of er meer raceboards mee zouden doen. Een mee valler, er waren 8 RS:X-en en Ton had ook ingeschreven met een Raceboard. Dus mee doen! Omdat we met genoeg waren kregen we zelfs een eigen start: TOF!

Spullen keus is altijd lekker makkelijk met raceboard:
Fanatic CAT 380 met R-Type 9.5.

Races gingen best goed, starts waren niet super, meestal was ik 2 a 3 seconden te laat. Wind was lastig, 5 minuten hard, dan 10 minuten minder, dan weer 10 minuten hard. Wisselend tussen 8 en 18 knopen, uitschieters tot 22 knopen. Heftig, maar heerlijik race: full-power vind ik fijner dan lichtweer, dat is me wel duidelijk. Het was de eerste race weer even wennen aan het raceboard, maar later ging het lekker. Helaas brak 2 onderste lat van mn 9.5 waardoor de cambers weer slecht roteerde.

Het was heel de dag strak blauw, gelukkig maar, want de NO wind was erg koud.

Totaal 5 race gevaren. Kon het goed volhouden, steeds na 2 races een pauze was hard nodig. Conditie is nog niet op pijl.
Uiteindelijk 6de van de 11 geworden, best blij mee, had verwacht kwijt te worden gevaren door alle RS:X-en.


Grevelingendam

Aanwezig: Hans (Hansie)

11:30 4 uur Wind: NO 8/22 kts
Board: Fanatic CAT 380 - MFC RC2 50cm
Zeil: North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Setje werkte goed, in dit soort omstandigheden (8 tot 22 kts) zou een downhaul trim geen overbodige luxe zijn. Helaas is nu de onderste lat van mn 9.5 gebroken.