Laatste surfdag van het jaar?
Waarschijnlijk wel, rest van de agenda van 2013 is ver vol.
Er was 30 knopen afnemende wind en buien voorspeld.
Ik was er om 1 uur. Snel binnen omkleden en optuigen. Begint het te regenen voor ik kon optuigen.
4.7 gepakt, leek groot, maar met afnemende wind..

FSW 84 met Ice 4.7 en RON 20cm
Op stappen en weg varen, stukje van de kant af meer wind (altijd op Kabbelaarsbank met ZW) Dikke harde vlagen, snel naar de kant om zeil over max te trimmen. Daarna liep het setje stuk beter. Op de eerst sprong naar buiten een flink over geroteerde donkeykick: Crash. Met de RON was het heerlijk spelen in de kleine golven. Kom ik onderweg een drijvend zeil tegen. Gestopt en geprobeerd om die mee te nemen. Dat ging niet, te zwaar, wind net weg en te weinig vin druk. En dan ook nog eens geen ophaalkoort aan het zeil om het vast te maken... DOM!

FSW 84 met Ice 4.7 en X1 26,5cm
Wind was even minder, die zou af gaan neme, regen was al even weg. Slokje drinken. Zeil losser zetten en vin met meer lift pakken. Dat hielp, kon weer gewoon planeren en hoogte lopen. Komt de wind weer in volle sterkte terug. weer naar de kant om zeil weer flink te trimmen. Door gevaren tot ik flink moe was, tijd om te stoppen.

Veel sprongen gemaakt vandaag, ook gefocust op gyben in chop. Paar mooie sprongen, paar crashes, zeker in de harde vlagen, veel gezwommen, hoort er bij als je lekker aan het spelen bent. Lekker afsluiting van het jaar.

Het gevonden zeiltje was trouwens vrij snel naar het ondiepe gedobberd waar het werd opgepikt door de eigenaar.


Kabbelaarsbank

Aanwezig: Marius (SurfinTwin)

13:45 1 uur Wind: ZW 20/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC RON 20cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  In de vlagen bleef het board goed op het water, de RON 20cm geeft weinig lift, maar maakt het board wel lekker kort te draaien. Zeil over max getrimd, in de vlagen van 30 kts is de 4.7 echt te groot. Maar in de mindere wind kwam ik lift te kort, geen hoogte lopen, niet planeren.
14:45 1.25 uur Wind: Z/ZW 18/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select X1 Wave 26,5cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Controle zeker niet slecht. Board loopt veel makkelijker hoogte, veel meer directioneel, minder kort draaiend dan met de RON 20cm.