Eindelijk weer op zee
Voor het eerst in 1,5 jaar eindelijk weer eens op zee gevaren, door mijn blessures kon het lang niet.
Onderweg gaf de windmeter 40 tot 50 knopen aan: oeps, dat is wel heel erg veel. Gelukkig bleek dat een piek.
Op de blokkendam was het druk. Veel surfers kwamen net van het water: "Pak je kleinste setje maar, het gaat los."
Los? Ik kon gewoon op het strand staan, dus 3.7 zou toch echt niet nodig zijn.

AHD met Ice 4.2 en 24cm vin
Voor de zekerheid de 24cm gepakt om makkelijker hoogte te lopen. Aan de kant was de wind, net achter de dam minimaal en kwam dus bijna niet weg, paar honderd meter uit de kant waaide het flink. Sommige vlagen waren voor de 4.2 groot, maar over het algemeen was het goed te doen. Voorzichtig de eerste sprongetjes gemaakt, beetje golf rijden. Water was nog redelijk vlak, was nog laag water.
Na een half uur begon het minder te worden, stond soms helemaal stil, geen pretje met een 74L en 53cm breed board. Naar de kant gegaan voor een slokje drinken, even kijken wat de wind gaat doen.

FreestyleWave 84 met Ice 4.2 en K-one 23cm vin
Wind leek minder extreem te blijven, was ook voorspeld dat de piek voorbij zou zijn. Dus eerst de JP 84L gepakt, kijken of dat voldoende was. Als vin de MFC K-one 23cm gepakt, die had ik nog nooit gevaren, mooi moment om die eens te testen.
Dit bleek een perfect setje te zijn, kon bijna altijd planeren, in de vlagen goed te houden. Tij was opkomend, en daarmee werden de golven ook snel hoger. Springen ging steeds beter, al was ik wel voorzichtig met landen, te plat leek me nog niet handig, dus soms maar achterover in het water geland. Sommige golven waren heel mooi, kon soms echt 3 a 4 back-side hits maken op 1 golf, zeldzaam voor de blokkendam. Paar keer front-side geprobeerd, maar dat wilde nog niet lukken. Door gevaren tot de 4.2 wat klein begon te worden en ik echt op was.

Was een top middagje, strak blauwe hemel en met een 4.2 varen. Er waren zelfs een paar meiden in bikini aan het zwemmen.
Heerlijk om weer eens op zee te zijn, en goed om te merken dat ik het nog niet verleerd was. Nog wat voorzichtig met springen geweest.
Beste nieuws: volgende dag wel spierpijn door mn hele lijf, maar niet in mn rug!

Blokkendam

Aanwezig: Madelon, Marius (SurfinTwin)

16:15 0.75 uur Wind: ZW
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.2 - North Gold(a) 400cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
  De 24cm gepakt om met minimale wind genoeg lift te hebben. Setje werkte goed, controle van het board met vin was top. De 22 had misschien meer controle gegeven, maar met de wind gaten was dat geen optie. Wind nam af en stond een paar keer echt stil.
17:15 2 uur Wind: ZW 24/34 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC K-one 23cm
Zeil: North Ice 4.2 - North Gold(a) 400cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
  Setje was goed, qua inzet bereik, kon bijna altijd planeren. Inzet bereik was geweldig, in de windgaten kon ik nog net in plane blijven, in hardste wind kon ik board nog op de golven houden. De K-One? Ben nog niet overtuigd, vond het board best wel stuiteren in de chop, geen idee of dat met een andere vin minder was geweest, 4.2 is wel erg klein voor de Freestyle Wave 84.