Weer een middagje op zee
Nog een dag met wind voorspeld, lukte om nog een middagje vrij te maken. Heel ander weer dan gisteren. Veel zon, dus ook veel toeristen op het strand en in zee. Dus ook goed druk op de dam voor het parkeren.
Wind was qua kracht vergelijkbaar, dus weer voor hetzelfde setje gekozen.

JP Freestyle Wave 84 met Ice 5.3 en Select Wave Warrior 24cm
Wind was op het water duidelijk minder, zeil nooit over max getrimmed gehad. Windrichting was iets meer west waardoor je eigenlijk altijd parallel aan de kant vaart en dus ook tov de golven. Dat maak springen en golfrijden iets moeilijker. Maar kon wel op de weg terug naar de dam springen, met rechts voor, mijn favoriete kant. Soms kon je zelfs golfrijden de andere kant op, oke, daar ben ik duidelijk nog niet goed in. Paar erg mooie golven weten vinden. 3 a 4 hits. Zelfs een keer mooi stijl stuk gevonden en een aerial-of-the-lip gedaan, denk mijn eerste ooit! Enkele mooie sprongen, ook met links voor gaan ze weer steeds beter. Toen het vloed was werd het vandaag niet zo vlak als gisteren, er zat een soort ground-swell in, deining van de open zee. Die soms in de hardere vlagen mooi stijl kon worden als je geluk had.
Goed om te merken dat ik met dit setje weer rustig kan varen op zee, zoekend naar golven (ipv full-speed blasting).
Wind was wel wat variable, niet vlagerig, maar wel momenten dat het een tijdje meer of minder was, redelijk veel gebruik gemaakt van de Power XTR, blijft handig.
Vloed was hoog vandaag, in combinatie met de full on-shore wind stond er een flink shore-break, oppassen met het water in gaan.

Was best snel moe, niet gek naar gisteren. Heb ook erg veel op mn armen gevaren: golfrijden, springen etc.
Was een lekker middagje, veel zon, redelijk constant windje, er waren leuke golfjes te vinden. Begin mijn flow weer goed terug te krijgen.

Blokkendam

Aanwezig: Hans (Hansie)

14:15 2.5 uur Wind: W/ZW 20/27 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Setje werkte lekker, kon meer hoogte lopen dan ik had verwacht met de 24cm. Op hoge snelheid soms spin-out. Zeil was aan de kleine kant, outhaul stond vaak erg los, zeil ver tegen de giek aan. Af en toe wat aangepast aan de veranderende wind. Golfrijden erg lekker. Springen viel soms wat tegen, golven erg parallel aan de vaarrichting, en kon er vaak net niet tegenop varen, dus niet springen. Kon dan weer wel springen op de weg terug (zeldzaam voor de Blokkendam)