Middagje Super Lightwind
Eind van de middag was er wind voorspeld, niet veel, maar genoeg om lekker te varen. En dat met lekker weer, goeie reden om even te gaan varen.
Wind was Z/ZO ipv Z/ZW, en die komt meestal net minder goed door.

Mooi moment om mijn net gekocht Warp F2010 8.0 eens te testen.

iSonic 117 met Warp 8.0 en Boss 44cm
Eerste keer met de 8.0. Zeil voelt zoals ik had gehoopt, licht en soepel, zoals ik het graag heb. Helaas viel de wind tegen en had ik een te kleine vin gepakt.
In de vlagen heerlijk, liep lekker los en snel.
Volgende keer een grotere vin proberen in deze omstandigheden.

Zo weinig wind was een mooi moment om mijn JP Super Lightwind 90 eens te gaan proberen.

JP SLW met S-Type 9.5 en R10 56cm
Eerste indruk was niet geweldig, jezus wat is dit ding groot, vooral de breedte, voelt als een formula board, niet als een slalom board.
En dan loopt het board ook nog eens niet lekker, loop geen hoogte, loopt niet over de chop, maar hobbelt er door heen... te kleine vin?

Even iets anders proberen, op de kant even vin gewisseld en downhaul in het zeil verminderd.

JP SLW met S-Type 9.5 en C3 65cm
Oke, de vin was het probleem, die 56cm is gewoon te klein voor de 9.5. Nu loopt het board wel lekker, was bang dat de 65cm te groot zou zijn, nee dus, perfect. Loopt lekker los, pompt best goed aan. Gijpen wil nog niet helemaal perfect, het blijft best een slagschip.
In de wind dips was het zelfs aan de kleine kant. Met zn brede achterkant kan er een flinke vin onder, toch eens de 70cm proberen.

JP SLW met S-Type 9.5 en Busca 70cm
De 70cm Busca zat bij het board toen ik het kocht, ik was bang dat hij te groot zou zijn... wind is minimaal, dus tijd om te proberen.
Dat werkte best goed, board loopt los, in de hardere vlagen misschien iets te los, maar ken het board nog niet goed genoeg om te weten hoe ver ik kan pushen. Maar de vin werkt zeker. Wind nam helaas te ver af, en was ook al aardig moe. Ga de 70cm zeker nog eens testen met minimale wind.

Mooi middagje om lichtweer spullen te testen. Helaas te weinig wind om de Warp 8.0 eens uitgebreid te trimmen en te testen. Dat uurtje was te weinig om er alles uit te halen.
Wel heel blij dat ik een eerste keer op de JP Super Lightwind 90 heb gestaan. Ook die moet ik meer varen om er meer van te leren en uit te halen.

(Beetje dom, was mn schoentjes vergeten, gelukkig had de surfshop ze wel, helaas had ik een maatje te groot gekocht, dus die maar weer verkocht.)

Kabbelaarsbank

15:30 1 uur Wind: Z/ZO 8/14 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Boss 4.32 S- 44cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(09) 460cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Eerste keer met de Warp F2010 8.0. Vin te klein voor zo weinig wind. In de harde vlagen liep het direct lekker. Helaas waren er maar weinig vlagen. Zeil roteerd goed, al ga ik wel testen zonder spacer.
16:45 1 uur Wind: Z/ZO 8/14 kts
Board: JP Super Lightwind 90 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil: North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Eerste keer op de JP Super Lightwind 90. Wat een slagschip. Voelde groot en als een formula board. Board wilde ook niet lekker lopen, leek te plakken. Ik kon hoogte lopen, vin voelde onder mn voeten niet te klein. Mastvoet naar achteren, giek omhoog, hielp een beetje, maar bleef niet lekker. Board had ook veel last van de chop. Wind nam ook nog wat af. Tijd om een grotere vin te testen. Zeil voelde ook niet goed, was niet stabiel, downhaul stond te ver, ruim voor de VTS max stip. Op de kant de trim wat verminderd.
17:45 0.5 uur Wind: Z/ZO 6/14 kts
Board: JP Super Lightwind 90 - C3 D2 65cm
Zeil: North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Liep lekker, stuk beter dan met de 56cm, die had duidelijk te weinig lift. De 65 liep goed, lekker los, zeker niet te groot. Door de lift liep het board mooi over de chop, stuk rustiger. Board liep goed hoogte. Zeil voelde, met de minder downhaul een stuk stabieler. In de wind gaten kwam ik moeilijk in plane, beetje wind werkte het gelijk goed. Board voelt nog steeds groot, gijpen is nog niet makkelijk, tail is enorm breed.
18:15 0.25 uur Wind: Z/ZO 6/10 kts
Board: JP Super Lightwind 90 - Busca Fr R35 70cm
Zeil: North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Eerste keer met de 70cm onder de SLW90. Het werkt, had het niet verwacht, board loopt goed los, loopt goed hoogte. Downwind vond ik wat eng. Helaas nam de wind verder af en lukt in plane pompen niet. Heb het gevoel dat de 70cm zo groot is dat je heel voorzichtig moet pompen omdat het board anders gaat kantelen. Dus lukte het meestal niet. De 65cm leek makkelijker in plane te pompen, maar het is veel te vroeg voor een echte conclusie.