Regenachtige zondagochtend, bijna zwemmen
Voorspelling voor het weekend zag er lang goed uit, helaas werd die op vrijdag ineens minder goed, alleen eind van zaterdagmiddag wind en zondagochtend, en dan ook nog eens regen.
Zaterdagmiddag bleek al tegen te vallen, maar wilde graag surfen, wind zou voldoende moeten zijn voor de FSW 84: met thrusters, dus vroeg opgestaan.
Windrichtig was WNW, perfect voor de Grevelingendam.
Onderweg veel regen, thermometer gaf 7 graden aan: Koud. Bij aankomst was het op de dam net beetje droog. Snel pak aangetrokken.
Wind richting op de Grevelingendam bleek WZW, dus op de kant geen wind, altijd lastig.

Gekozen voor een beetje een tussen setje omdat het niet in te schatten was hoe hard het op het open water waaide:
iSonic 101 met Trans-Am 6.6 en Venom 36cm
Ik heb de Trans-Am gekocht om te kijken of een meer freerace zeil beter bij me past dan de puur freeride Natural, had de Trans-Am nog niet gevaren, maar optuigen ging makkelijk, al stond het zeil wel hoog op de verlenger. (waarschijnlijk is de maatvoering nog inclusief katrol)
In de baai had ik een vlaagje, dus planeerde direct weg. Zeil stond in het begin niet fijn, voelde niet stabiel, iets meer outhaul, iets meer downhaul, giek hoger, trapeze lijntjes langer en naar achter. Na een paar keer stoppen en wat aanpassen stond het zeil best wel goed. Alleen lijkt het zeil nog 2 druk punten te hebben. Bij weinig wind, net aanplaneren ligt die duidelijk meer naar achteren (zeil waait open) dan als je op snelheid bent, meer druk hebt.
Ik moest steeds hoogte lopen om bij dezelfde ingang van het baaitje uit te komen. Aan de kant was de wind ook bijna helemaal weg, dat hielp ook niet, zeker niet met een Venom.

iSonic 101 met Trans-Am 6.6 en S10 37cm
De S10 37 was de juiste oplossing voor het hoogte lopen, ging een stuk makkelijker. En het water was redelijk vlak dus het beetje controle verlies tov de Venom was geen probleem.
Op weg terug naar de kant hoor ik een knal, zeil slap. Eerste reactie: uithaler touwtje gebroken, zeil gescheurd? Nee, top stak door de bovenkant van de mast slurf! Oeps, misschien toch niet verstandig om met 7 graden voor het eerst een onbekend 15 jaar oud zeil te proberen. Er gingen al ideeen over het aftuigen op het water en dumpen van het zeil door mn gedachte, maar zwemmen in deze kou leek me geen pretje. Na 3x lukte het om het zeil op te trekken en kon ik voorzichtig, ruime wind, terug naar de kant varen. Gelukkig lukte dat, maar wel vermoeiend.

Op de kant bleek er niks kapot, geen scheur ofzo. Maar het leek wel alsof er een onderdeel mist, alleen een bandje over de top is te weinig, daar moet een dopje hebben gezeten, geen idee of die miste, of dat die er niet goed op heeft gezeten. Gelukkig had Jeroen een dopje bij, en met de hulp van Hans is die opmaat gemaakt om in mijn masttop te passen. Met wat prullen het dopje aan het bandje in de top weten te krijgen.
Weer opgetuigd, leek nu goed te zitten, maar op het water had ik nog niet 100% vertrouwen, zeker in combinatie met de kou maar niet meer ver het water op gegaan.
Wind was in de bui tijdens het opnieuw optuigen flink gedraaid, nu bijna NW. Nam snel weer toe, dus kon korte rakjes vanuit de baai naar de rand van het ondiepe maken. Nog even flink gijpjes geoefend. Ging nog niet vlekkeloos, op een of andere manier hou ik de mast bij dit zeil nog te veel recht op, niet dat ik daardoor van, maar je staat gewoon minder stabiel. Er kwam weer meer regen aan, wind werd te weinig om te planeren, dus maar gestopt, mooi geweest.

Niet de beste dag, koud, vele regen, bijna moeten zwemmen. Eerst uur was wel lekker, toen was er ook even weinig regen en was de wind stabiel. Helaas niet de JP FSW met Thruster kunnen testen.

Grevelingendam

10:00 0.5 uur Wind: W/ZW 10/18 kts
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 38cm
Zeil: North Trans-Am 6.6 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 180-230
  Eerste keer met de Trans-am 6.6. Was even zoeken naar de trim, giek hoogte, outhaul, trapezelijn lengte, die was snel verbeterd. Alleen lijkt het zeil nog 2 druk punten te hebben. Bij weinig wind, net aanplaneren ligt die duidelijk meer naar achteren (zeil waait open) dan als je op snelheid bent, meer druk hebt.
Alleen had ik wat moeite met hoogte met de Venom.
10:30 1.5 uur Wind: W 10/20 kts
Board: Starboard iSonic 101 - Select S10 37cm
Zeil: North Trans-Am 6.6 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 180-230
  Met de S10 was het makkelijker hoogte lopen, setje liep lekker snel en makkelijk. Had de latten nog wat getuned. Bereik en snelheid voelen goed. Gijpen ging best goed. Door planeren alleen in de hardste vlagen.