FreestyleWave met Thrusters test
Wat gisteren niet lukte ging vandaag wel, mijn pas verbouwde JP FreestyleWave 84 Pro testen. Ik heb er Thrusters in laten bouwen..
Wind viel een beetje tegen, maar 5.3 zou toch echt genoeg moeten zijn. Normaal zou ik de Wave Warrior 24cm pakken bij genoeg wind, maar met Thrusters erbij zou de 22cm genoeg moeten zijn. JP levert met de productie versie ook een 2cm kortere vin, dus een goed begint punt.

JP FSW 84 Pro, Ice 5.3 met Select Wave Warrior 22cm en JP 10cm
Wind was er wel, oke niet volle bak, maar zeker genoeg druk in het zeil, maar had toch moeite met hoogte lopen. Door de richting was de golf richting haaks op de vaar richting, dat maakt hoogte lopen ook lastiger, flink hobbelen met naar buiten varen. Setje vinnen voelde niet lekker, alsof ze het board te veel remde.

JP FSW 84 Pro, Ice 5.3 met Select K-One 23cm en JP 10cm
Even andere vin gepakt, de 23cm K-One is een stuk stijver en dat lijkt beter te werken. Wind nam ook toe, dus dat kan ook mee hebben gewerkt. Zeil moest op max trim. Board vaarde ineens een stuk fijner, zonder controle te verliezen. Even naar de kant gegaan om de K4 12cm te pakken en de te proberen.

JP FSW 84 Pro, Ice 5.3 met TFC 19cm en K4 12cm
Om de 12cm te testen ook de center vin maar kleiner gepakt, de TFC 19cm. Was opstappen en weg varen, grappig hoe anders dat voelde. board ligt wat dieper in het water, loopt nog steeds makkelijk hoogte en draait echt zo anders dan met maar 1 vin: echt dat skateboard gevoel dat bij een thruster hoort. Helaas weinig golven en de wind viel ook nog eens weg, moest zelfs een stukje dobberen, en was ook nog eens als laatste van het water. Maar goed om even gevoeld te hebben hoe de 12cm's het doen.

Het was minder warm dan gisteren, maar heb het zeker niet koud gehad.
Wind was goed, helaas viel hij snel weg, en de richting niet echt de beste voor de Blokkendam, maar het was nog steeds lekker.
Eindelijk de verbouwde JP FreestyleWave met thrusters voor het eerst te kunnen testen.
Met de vinnen dichterbij elkaar dan gebruikelijk heeft net een andere opstelling nodig en zal misschien nooit helemaal als een full-on thruster gaan varen, maar het verschil met de originele is groot genoeg om het echt interessant te maken. Hopelijk binnenkort een keer MET golven.

Blokkendam

15:00 1 uur Wind: Z 18/23 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 22cm/JP Side Wave 2x10cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Eerste keer met thrusters onder de JP FSW 84, misschien was de wind te minimaal voor dit setje vinnen, misschien is de Wave Warrior te soft voor een thruster setup, maar vond het net niet, te makkelijke spin-out, de windward thruster leek een flink wit spoor door het water te trekken. Moest redelijk mn best doen om hoogte te lopen, terwijl een thruster daar juist goed in zou moeten zijn.
16:00 0.5 uur Wind: Z 20/24 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC K-one 23cm/JP Side Wave 2x10cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Center vin gewisseld om wat te testen. De K-one 23cm leek wel goed te werken, al was de wind ook harder en had ik meer dan voldoende druk, zeil zelfs richt max getrimd. Dus lastig vergelijken, maar eerste gevoel was zeker beter.
16:30 0.5 uur Wind: Z/ZW 16/23 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - TFC Wave 19cm/K4 Rocket 2x12cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Voor het eerste de K4 12cm onder de JP geschroefd, helaas nam de wind snel af, maar eerste indruk is goed, board vaart duidelijk meer als een echt thruster, minder los en meer als een skateboard.