Vriendjes worden met mijn JP SLW90
Er was ONO voorspeld, niet de beste richting, maar op de Grevelingendam kan die toch wel goed door komen en best constant zijn.
Ideale kans om eens vrienden te worden met de Super Lightwind 90.
Bij aankomst bleek de wind inderdaad minimaal. Veel 9.0+ slalom zeilen die af en toe planeerde, enkele andere Super Lightwinds.

JP SLW90 met S-Type 9.5 en Deboichet 63cm
In de baai voorzichtig varen, de 63cm raakt hier en daar het zand. In het diepe water 2x pompen en in plane.
Soms was de wind even helemaal weg, kwam niet heel snel in plane, stond niet lekker.
Zeil iets minder downhaul gegeven en bovenste outhaul oog genomen. Nu kon ik duidelijk makkelijker in plane komen.
Wel stond ik op het rak terug naar de kant (op de linkerkant van het board) niet lekker, achterste voet stond niet lekker op de rand, moest er rare druk op geven.

JP SLW90 met S-Type 9.5 en S11 61cm
Verschil tussen links en rechts minder, maar nog niet helemaal weg. Vin lijkt meer lift te hebben dan de Deboichet 63cm.
Had de giek ook nog een cm hoger gezet en nu leek het board eindelijk lekker los te lopen. Wind nam ook toe, steeds hardere vlagen.
Zeil strakker, onderste oog, strakker, meer outhaul... tot over max. Waaide echt hard in de vlagen.
De 9.5 was niet goed meer te houden. Wilde me ook niet helemaal leegvaren met oog op de Regiocup en training komend weekend.

Dus gestopt. Goeie test middag voor de lichtweer spullen. De 61 en 63cm zijn voor mij betere vinnen voor de SLW dan een 56 of 66cm die ik hiervoor had.


Grevelingendam

13:30 1 uur Wind: NO 7/12 kts
Board: JP Super Lightwind 90 - Deboichet R14 63cm
Zeil: North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - HPL Carbon Race 200-285
  Wind minimaal, de 63cm voelde niet te klein. Kon wel makkelijk planeren, maar board plakte, liep niet lekker los. Giek hoger, mastvoet naar achteren, dat hielp iets, maar echt los wilde het nog niet, misschien gewoon te weinig wind hoor.
Ook zat er een verschil tussen stuurboord en bakboord, stond niet lekker op het board aan de linkerkant. Leek wel of de vin niet meer recht in de box staat, of de box heeft een kant speling ofzo.
14:30 1 uur Wind: NO 8/16 kts
Board: JP Super Lightwind 90 - Select S11 61cm
Zeil: North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - HPL Carbon Race 200-285
  Eerste keer met de S11. Outhaul op bovenste oog. Vin lijkt meer lift te geven dan de Deboichet 63cm. Had de trim nu wel redelijk gevonden, board begon mooi los te lopen. Stond er ook lekkerder op, al stond ik aan de linker kant nog steeds niet helemaal lekker, voetband toch eens goed bekijken en opnieuw er op zetten. Wind nam snel toe, en ben geëindigd met bij overpowered, de S-Type over max getrimmed (outhaul weer in onderste oog). Board bleef nog netjes op het water. Door geplaneerd gijpen ging in de harde wind ook best goed.