Onverwachts nog een uurtje gijpjes trainen in Italië
Het bleef de avond er voor al waaien, en toen we wakker werden waaide het nog/al. Aangezien we niet vroeg het apartement uit hoefde nog een uurtje gaan varen.
Bij aankomst was al duidelijk: Hard wind, denk meer dan gisteren. Dus niet getwijfeld en weer naar Hibiscus Surf gegaan, die hadden wel kleine spullen.
Er was echt nog niemand op het water. Hibiscus: Het waait te hard.
Daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Gelukkig hadden ze me gisteren al zien varen en geloofde ze wel dat ik me zou redden.
Advies: Zelfde setje als gisteren, het is vlak water en hardere wind.
Dat wilde ik wel proberen.

RRD Firestorm 101 met Point-7 AC-F 5.4
Setje was na mij duidelijk niet meer gebruikt, alles stond nog goed, dus kon direct volle bak knallen. En met deze harde wind was het volle bak, had er hoge chop gestaan had ik dit setje niet meer kunnen varen, maar door de aflandige wind was het langs de rand van het ondiepe vlag en verder op iets van 10 a 15cm chop. Eigenlijk was het het hele uur: Halve wind stukje vanaf het ondiepe, voor de gijp ruime wind om te versneller, daarna laydown gijp, beetje terug hoogte lopen en aan de andere kant hetzelfde. En dat een uur lang, denk 90% van de gijps door geplaneerd. Alleen bij de laatste was ik beetje moe en ging ik er in, tijd om te stoppen.

Met de aflandige wind is Talamone ook een top stop. Zeker als ja (bijna) alleen bent en dus nergens op hoeft te letten. Kan me voorstellen dat als er een man of 50 op het water is je een beetje meer moet opletten, maar dan nog denk ik dat er meer dan voldoende ruimte is. Zeker als je wat verder het water op gaat, gok dat veel kiters dan in het ondiepe gaan blijven en je er geen last van hebt.

Top uurtje, genoten. Heerlijk om de gijpen er wat beter in te krijgen.
Thanks Hibiscus Surf

Talamone

10:30 1 uur Wind: NO 25/35 kts
Board: RRD Firestorm Wood v2 101 - RRD RC2 38cm
Zeil: Point-7 AC-F 5.4
  Zelfde setje als gisteren, niemand had het na mij gebruikt, dus alles stond nog goed, dus opstappen en genieten. Met de aflandige wind was het een stuk vlakker. Ben wel redelijk een stuk het water op gegaan, niet langs de rand van het ondiepe gevaren. Met wat chop van 10 a 20cm is het net wat leuker en beter als training. Heel erg veel laydown gijpen gemaakt. Beetje hoogte lopen na de gijp, dan halve wind varen en net voor de gijp ruime wind om nog verder te versnellen. Volle druk op de rail tijdens de gijp, heerlijk. Leuk setje, als had ik nog steeds het gevoel van een zware mast. En wat meer downhaul had ook nog wat meer snelheid gegeven.