Eerste keer sinds mijn ongelukje
Ik had gehoopt op een rustig dagje cruisen om eens te kijken of surfen al weer ging. Wind leek met 20 a 25 knopen, maar afnemend, net wat meer dan gewenst.
Er was lekker weer voorspeld, dus gegaan.

Voor Kabbelaarsbank gekozen, die spot ken ik het beste, daar vaar ik met het meeste vertouwen en altijd de mogelijkheid heb om heel de tijd in ondiep water te varen.
Op Kabbelaarsbank lagen vooral 5.0 zeilen op de kant. Afnemende wind, dus 5.3 gepakt. Daaronder de JP FSW 102, nog niet op gevaren, maar het extra volume maakt het wel relaxter varen.

Begonnen met JP FreestyleWave 102, North Ice 5.3 en Makani Ono 28cm
Dit was de eerste keer met de FSW 102, opstappen en wegwezen, snel in plane. Binnen een paar meter al een chop-hop, eerste gijp gelijk doorgeplaneerd. Al snel weer een vertrouwd gevoel, daardoor durf je snel weer meer te doen.
Al snel werd het springen, board vrijer laten versnellen, harder over de chop varen, golfjes zoeken, springen, genieten. Board liep wat slecht hoogte, zeil beetje aan de grote kant.

Vin gewisseld: JP FreestyleWave 102, North Ice 5.3 en MFC Freewave 29cm
Zeil gelijk ook wat meer trim gegeven. Wind was ipv afgenomen, alleen maar toegenomen. Vin werkte beter, makkelijke hoogte lopen en minder spinouts. Gijpen ging soms lastiger omdat de wind eigenlijk te hard was voor het zeil. Maar board was nog steeds makkelijk te controleren. Springen ging zelfs in de harde vlagen nog met controle: genieten!

Fijn om weer op de plank te staan. Zeker met dit soort weer echt genieten. Als het in deze chop al zo goed gaat, moet op zee zeker ook weer gaan. Slalom met kleine zeiltjes is misschien nog wel eens stapje te ver. Maar dat komt wel weer. Voor nu blij dat ik weer kan varen.

Kabbelaarsbank

16:30 0.5 uur Wind: ZW 19/27 kts
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Ono 28cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold(b) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  Eerste keer met de JP FreestyleWave 102: gelijk vriendjes. Had al een half jaar niet gevaren, maar dit was opstappen en weg. Eerste gijp gelijk door geplaneerd. Board voelt levendig, draait makkelijk, springt makkelijk, voelt zeker niet groot. 28cm Makani Ono leek aan de kleine kant, Moest beetje mn best doen om hoogte te lopen, halve wind ging erg goed. Soms wel een spin-out als ik te veel druk zette.
17:00 1 uur Wind: ZW 19/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold(b) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  De MFC Freewave 29 lijkt een stukje beter dan de Makani Ono 28cm, voldoende druk om goed hoogte te kunnen lopen. Wind was ook toegenomen, tot vaak echt max wat ik kon houden.
Board loopt was losser over de chop. Gijpen en springen nog steeds top. Fijn boardje.