Lekker zonnig middagje
Oostenwind, nooit mijn favoriet, zware werk week gehad, toch maar even gegaan om hoofd leeg te maken. Feit dat er komende week heel koud weer is voorspeld was ook wel een reden om te gaan, misschien duurt de koud periode weken en dan kan er niet worden gevaren.

Wind kwam goed door op de Grevelingendam. Slalom zeilen tussen 9.2 en 7.0 op de kant. Kon dus alle kanten op. Voor het zekere zou ik de Warp 9.0 moeten pakken, dat planeerd altijd.
Maar gokte dat ik met de Warp 8.0 ook zeker moest kunnen varen, zeker met minimum wind trim er in: giek bovenste oog en outhaul heel los.
Niet helemaal overtuigd dat ik volle druk in mn zeil zou hebben, dus niet de Boss 44cm maar de Sonntag 44cm gepakt.

iSonic 117 met Warp 8.0 en Sonntag SL-P 44cm
Opstappen en planeren, voordeel van de Oostenwind, ook in de baai wind. Water was vlak, dus lekker board los op zn rail laten lopen. Gijpen gingen, als ik ze niet in windgaten deed, als op rails: fijn dat ik het nog kan.
vond het board wat te weinig los lopen. In in de windgaten moest ik wat pompen om in plane te komen: goeie training!

iSonic 117 met Warp 8.0 en Sonntag SL-P 46cm
Met de SL-P 46 was het duidelijk beter. Board liep gelijk beter los. Kwam sneller in plane.
Helaas nam de wind wel langzaam meer af. Na wat te veel dobberen naar de kant gegaan. Pompend om in plane de kant te halen.

Flamigos?
Aan de overkant van de Grevelingendam zitten vaak Flamigos. Nee, dat is geen grapje.
Windrichting was nu goed om te gaan kijken of ze er waren. Dichterbij de kant leek ik wel grote witten stippen op het water te zien.
Ik probeerde zo dicht mogelijk bij te komen, helaas te dicht. Vin in het zand. Gelukkig niet te veel schade aan de Sonntag. Beetje plamuur en schuren en hij is weer netjes.

Heerlijk gevaren, zeker niet koud. Lekker relaxed gevaren. Helaas nam de wind te snel af, had nog wel even door willen gaan.

Grevelingendam

14:00 0.75 uur Wind: O 10/16 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-P 44cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(13) 490cm - HPL Carbon Race 200-285
  Vlak water, wind niet heel hard, outhaul op bovenste oog. Zeil gaf genoeg power om altijd makkelijk in plane te komen, moest er soms wel voor pompen. SL-P 44cm was goed, behalve als de wind iets af nam, dan moeite met hoogte lopen.
14:45 1 uur Wind: O 8/14 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-P 46cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(13) 490cm - HPL Carbon Race 200-285
  Met de 46cm en de Warp 8.0 met minimale outhaul liep het setje heel goed. Lekker los, snelheid leek ook best goed. Helaas nam de wind steeds verder af en ben ik uiteindelijk pompend terug aan de kant gekomen.