Weer eens voluit
Oke, niet helemaal, was met de Daytona, niet met een Warp.
Maar voluit door de chop, samen met Jurjen kijken wie het snelste is: Ikke.

Goeie wind voorspeld, maar te zuid, zelfs zuid oost voor het mooie. Altijd spannend of de wind ook echt door komt.
Wind was minder, maar zeker genoeg om lekker te varen.

Even getwijfeld tussen 5.9, 6.6 en 7.3, me wind was echt stuk minder dan voorspeld, dus de Daytona 7.3 genomen.
iSonic 117 met Daytona 7.3 en Z-Fins 42cm
Eerste keer met een Z-fins: de 42cm SL, heel benieuwd hoe die vaart. Met ZO wind is het in de hoek bij de Punt altijd redelijk weinig wind, dus opkruisen om
het open water te komen en richting Hompelvoet te kunnen varen. Eenmaal achter het dammetje vandaag meer wind en planeren.
Door de windrichting was het niet handig om even snel naar de kant te gaan, dus we hebben samen heel lange rakken gemaakt van Hompelvoet naar Brouwersdam en terug.
Richting hompelvoet was te chop gemeen, de chop draait bij deze windrichting om Kabbelaarsbank heen en staat bijna haaks op de vaarrichting.
Terug is het daar in tegen een stuk makkelijker. Als is de richting wel zo ruim over de chop dat je bij de stijlste chop toch op moet passen dat de neus niet in het golfdal de golf in duikt.
De Z-Fin laat board lekker los lopen, lijkt ook heel veel rust te geven, al leek dat in deze lastige chop relatief. Jammer dat ik niet snel naar de kant kon om een andere vin te vergelijken.

Was een lange goeie sessie. Heel veel kilometers gemaakt, goeie training.
Zeker nog niet koud.

De Punt

Aanwezig: Jurjen

12:00 3.5 uur Wind: Z/ZO 14/22 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Z-Fins SL S- 42cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Platinum(11) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
  Eerste keer met een Z-Fins, de 42cm SL. Setje werkte goed, best goeie controle, zelfs in de lastige chop (golven draaide om Kabbelaarsbank heen, en dus niet haaks op de wind.) Board liep in het begin niet echt heel los, giek iets omhoog en gelijk beter. Was ook gelijk op alle coursen sneller dan Jurjen. Wel soms op lage snelheid een spinout met hoogte lopen, vaker dan met een Sonntag.