Close Encounter met een Zeehond
2de weekend van het jaar, 2de keer surfen, jaar begint goed.
Helaas kwam de voorspelde WNW wind niet, werd WZW, dus geen Grevelingendam, maar Kabbelaarsbank.

Jurjen was er al, die was met 7.8 aan het varen, dat leek wat groot. Andere stonden met 5.5 a 6.0. Dus wilde voor de Crossride 6.6 gaan, helaas bleek daar een scheurtje in te zitten.
Dus dan is de keus: 5.9 of 7.3.

iSonic 117 met Daytona 7.3 en Z-Fins 42cm
Al bij het het water in lopen twijfel ik over de 7.3. Wind leek wel hard. Stukje varen, meer downhaul, meer outhaul. Dat hielp, zeil werd beter te houden. Maar de chop was gemeen, stijl en kort.
Zelfs met de Z-Fins had ik last van de chop. Niet dat ik er langzaam door ging. Ik was de snelste op het water, zelfs de full-slalom zeil kon ik voor blijven. Door de snelheid van de z-fins wordt het ook lastiger.
Voor de haven van Scharendijke was er net een luwte door de dijk, daar was het ook vlakker, door het grote zeil kon ik daar gebruik van maken. Kleinere zeilen vielen daar stil, maar ik kon er heerlijk in het vlakkere water gijpen.

JP FSW 102 met Duke 5.9 en MFC 29cm
Zo, dat het ik eerder moeten doen, dit vaart een stuk makkelijker een relaxter. In het begin wilde het board niet echt lekker los lopen, druk in het zeil was ook niet heel veel.
Gijpen ging echt heerlijk. Als was het in de chop voor Scharendijke wel goed opletten. Weinig golven om te springen, water leek nu we vlakker dan met de iSonic en de 7.3.
Heel de middag kwamen er af en toe zeehonden boven in het diepe stuk voor Scharendijke. Een heeft heel veel geluk gehad, en ik daarmee ook. Op volle snelheid in plane kom er op een meter of 2 voor me een zeehond boven, gelukkig halve meter naast mijn baan, dus niet raak, maar die had ik nooit kunnen ontwijken: schrik!
Na een tijdje nam de wind af en ben ik gestopt.

Was een leuk dag volle bak slalom, en wat freeriden.
De zeehond en ik hebben veel geluk gehad.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jurjen

13:00 1.25 uur Wind: W 18/25 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Z-Fins SL S- 42cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Platinum(11) 460 - HPL Carbon Race 200-285
  Setje was groot, zeil over max getrimmed. Zeil was nog wel te houden, maar de chop was gemeen, en board was niet echt rustig. Misschien had ik een kleinere vin moet proberen of wat andere trim moeten zoeken. Set was wel snel, was niemand die ik niet voorbij kon.
14:30 1.25 uur Wind: W 18/26 kts
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
  In het begin wat minder wind, kon wel planeren maar setje liep niet echt hard, paar knopen er bij en setje liep gelijk goed. Met de mindere wind was hoogte lopen met de MFC 29cm iets lastiger, maar ging nog wel, beetje meer wind en de vin was perfect. Springt makkelijk. gijpen kan door geplaneerd, maar ook kort en hard door de bocht.