Middagje draaiende winden
Met de wedstrijd mannen afgesproken op Oostvoornse Meer.
Ik twijfelde of N/NO wel juiste richting was voor Oostvoorne, leek me redelijk aflandig, maar ze waren overtuigd dat het meestal met deze richting wel goed is.

Bij aankomst was ik de eerste, en nog niemand op het water, nauwelijks wind.
Dus grootste set optuigen: iSonic 127 met Warp 9.0 en Z-Fins 46cm
Eerste keer een Power XT 2.0 gebruikt, onder de indruk. Had niet verwacht dat het zeil met maar 1 katrol op de verlenger zo makkelijk te trimmen zou zijn, duidelijk makkelijker dan met een Power XTR+ (2 katrollen en lange hendel) De 9.0 is echt heel makkelijk genoeg downhaul te geven. Misschien helpt het soepelere orginele touw van North ook wel. Binnenkort voor een test dat touw eens op een Power XTR+ zetten.

Het was in het begin vooral dobberen tussen de vlagen, in de vlagen was het soms best lekker. Door de draaiende wind leek het of je constant upwind moest varen. Zeker met de off-shore wind was het vaak best even hoogte lopen om weer op de kant te komen.
Na eerst sessie de latten spanning van mijn zeil een bekeken, kon makkelijk nog wat meer spanning geven. Achteraf misschien te veel spanning, cambers wilde stuk slechte roteren.
Onderste lat iets minder spannig, 2 tikjes meer downhaul: nogmaals testen. Rotatie weer beter, zeil voelde wat lichter, maar wind was ook minder.

Vin liep meestal heerlijk los. Kon vaak heel goed hoogte lopen. Maar de andere mannen waren duidelijk sneller. Hun boards lopen nog losser, moet duidelijk vaker met ze trainen.

Achteraf niet de beste keuze, denk dat Kabbelaarsbank beter is met deze richting.
Wind was bizar, wind molens aan beide kanten van het meer stonden meer iets van 120 graden gedraaid t.o.v. elkaar. Dus ook op het water draaide de wind, veel vlagen, niet echt leuk, en dan ook nog aflandig.

Oostvoornse Meer

16:30 3.25 uur Wind: N/NO
Board: Starboard iSonic 127 - Z-Fins SL S-- 46cm
Zeil: North Warp F2015 LW 9.0 - North Platinum(14) 490 - Severne Enigma 210-260
  9.0 voelde weer zwaar, veel druk, maar niet heel snel. Wind was minimaal in vlagen goed, maar vaak dobberen, dus ook niet beste weer om goeie trim te kunnen vinden. Beetje getrimmed aan het zeil, lattenspanning aanpassen, kon makkelijk meer spanning op, maar dan roteerde het zeil niet meer. Iets meer downhaul, dat leek wel wat te helpen. Volgende keer misschien nog wat meer downhaul proberen. Nog wat trimmen aan de latten spanning en misschien camber druk. Z-Fins S-was weer heerlijk, wat geeft dat ding veel lift en loopt heel goed hoogte.