El Medano 2020 dag 4: Onverwacht toch nog lekker gevaren
Wave Clinic met Colin Dixon, dag 3.
Gisteren moeten laten schieten, dagje ziek.
Vandaag zou de wind snel afnemen, dus om 10:00 bij TWS en dan snel het water op.

Fanatic Blast 115 Ltd met Duotone E-Pace 7.3
Opstappen en planeren, liep gelijk flink hoogte, die 38cm vin voelde zelfs aan de grote kant. Helaas was het 1 rakje heen en terug en toen was het gebeurt, nog een keer heen en weer gedobberd,

Wind weg, maar ze wilde toch wat lichtweer tack, heli-tack en gijpjes oefenen. Dus groot board en klein zeil uitgezocht.
Goya Surf 220 met Flight Zorro 5.6. En daarmee gelijk het grootste board uit de stal: een vliegdek schip met de optie voor een 2de baseplate op de neus.
Na uitleg van Colin het voetenwerk van overstag op klein board oefenen. Dat is makkelijk en moeilijk op z'n groot board. Overstag is makkelijk, maar om het goed te doen en op het midden van het board te blijven is lastig. Je staat vaak op een positie die niet kan op een klein board.
Na een uurtje was het tijd voor lunch.

Na de lunch was er meer wind, dus tijd voor een groot wave setje.
JP FreestyleWave 113 Pro met Goya Banzai Pro 6.3
Geprobeerd te focussen op overstag, was lastig is omdat je eigenlijk gewoon heel graag wil gijpen als je lekker planeerd en genoeg hoogte kunt lopen. Ongeveer de helft van de pogingen lukte: goed begin.

We hebben o.a. een enkele race naar buiten en naar binnen gehouden. De freerace boards kon ik niet allemaal bijhouden. Maar zat er dicht achter, en dat met een Wave Thruster en het kleinste zeil.

Goya Valor 115 Pro met Goya Nexus 6.9
Nog even met het setje van Colin gevaren. Was bang dat het board te groot zou zijn, maar ging erg goed, liep zelfs een stuk sneller dan ik had verwacht. Ook zeil voelde voor een camberloos zeil best stabiel. Alleen wel met Colins 34 inch trapeze lijnen en enorm grote voetbanden. Niet mijn ding, maar met een freeride goed te doen.

Severne Fox 120 met Duotone E-Pace 7.3
Ook nog even met setje van een van de andere deelnemers gevaren. Luke stelde voor om de Severne Fox eens te proberen omdat die ook erg snel is. Hij had gelijk. Opstappen en wegscheuren. Voelt bijna als een iSonic, veel controle en snel.

JP FreestyleWave 113 Pro met Goya Banzai Pro 6.3
Na het testen van de andere setjes nog even met de JP gevaren. Fijn freemove board, paar keer proberen te golfrijden, maar dat viel nog niet mee.

Les 3: Short-board tacks: 1 hand naar de mast terwijl je nog bent ingehaakt in de trapezelijnen. En heel veel oefenen om de beweging een automatisme te maken.

Leuk en vooral erg leerzaam dagje. Denk dat ik die short-board tack wel onder de knie ga krijgen, al zal ik me er wel toe moeten zetten om het te blijven oefenen.

El Medano - Playa Sur

10:30 0.25 uur Wind: O/NO
Board: Fanatic Blast 115 Ltd
Zeil: Duotone E-Pace 7.3 - North Platinum 160-220
  Gevaren met de orginele 38cm vin
Vaart heerlijk, maar wind was te snel weg.
11:30 1 uur Wind: O
Board: Goya Surf 220
Zeil: Flight Zorro 5.6 - North Platinum 140-190
  Lichtweer tack training. Ook nog een beetje golfrijden met het slagschip. Ideale set voor oefenen van nieuwe technieken: stevig zwaar slagschip.
15:00 1 uur Wind: O
Board: JP FSW 113 Pro
Zeil: Goya Banzai Pro 6.3 - North Platinum 140-190
  Gevaren met de orginele vinnen: 29cm/10cm
Werkte erg fijn en vertrouwd. Planeerd makkelijk en loopt best snel. Ik vind de MUF stijl vin wel erg onvergevingsgezind. Niet kunnen golfrijden, waren geen golven.
16:00 0.25 uur Wind: O
Board: Goya Valor 115
Zeil: Goya Nexus Pro 6.9 - North Platinum 160-220
  Gevaren met de orginele vin.
Trim stond niet heel goed, giek stond te laag, maar die Valor is voor een freeride board best lekker snel. Gijpen ging ook erg makkelijk. Voordeel van de inboard voetbanden: ik stond na de gijp automatisch al in de voetbanden.
Een heel rak met iemand met een Severne Mach 3 gevaren, die liep niet heel erg ver weg.
16:15 0.25 uur Wind: O
Board: Severne Fox 120
Zeil: Duotone E-Pace 7.3 - North Platinum 160-220
  Gevaren met de orginele vin.
Even ander setje geleend, trim stond niet perfect, trapeze touwtjes hadden iets naar achter gemogen en voorste voetbanden iets kleiner. Snel board, voelt bijna als een iSonic.