El Medano 2020 dag 8: Afnemende wind, weinig gevaren.
Na gisteren moest ik echt bijkomen. Dus uitgeslapen en rustig aan gedaan, gemikt om na middag uur te gaan varen en dat tot uurtje of 3, uur voor het echt vloed zou zijn.

Fanatic Grip 102 met Goya Banzai 5.7
Opstappen en planeren. Duidelijk juiste keuze. Even trapezetouwtjes goed zetten en lekker varen. Aan de binnenkant stonden best leuke golven, stuk rustiger dan gisteren. Met de juiste vlaag kon ik proberen down-the-line te wave riden. Dat lukte twee keer, vooral de eerste ging erg goed: bottom turn, cutback, upwind, backside hit. Richting the cutback stond het zeil niet perfect, arm van mijn masthand was gestrekt, en de cutback niet perfect, handen niet allebij bij elkaar, maar heel veel beter dan het ooit is geweest.

Goya One 3 - 105 met Goya Banzai 5.7
De One 3 planeerd duidelijk makkelijker dan de Grip 102: Freewave vs Wave. Helaas kon ik aan de kant geen golf vinden tijdens een vlaag aan de kant, dus niks om te golfrijden. Toen ik nauwelijks meer kon planeren het bovenste outhaul oog van de Banzai gepakt, dat scheelt een heel stuk, kon weer planeren, ook al was het van korte duur omdat de wind snel af nam.

Gevaren tot de wind te weinig werd voor de 5.7 en de zon ook gelijktijdig achter de wolken verdween.
Helaas wat kort, maar was wel lekker. Twee erg mooie golfritten weten te pakken.

El Medano - Playa Sur

12:30 0.75 uur Wind: O/NO
Board: Fanatic Grip 102 TE
Zeil: Goya Banzai Pro 5.7 - North Platinum 160-220
  Gevaren met de originele vinnen: MFC 19/12cm
Zeil is fijn. Stabiel en goed bereik. Board heeft een iets te brede stance naar mijn zin, maar denk dat het nog net goed te krijgen is door de voetbanden dichter bij elkaar te zetten. Heel fijn board in de golven. Heel makkelijk om op kleine golven down-the-line te golfrijden.
13:15 0.75 uur Wind: O/NO 10/20 kts
Board: Goya One 3 Pro 105
Zeil: Goya Banzai Pro 5.7
  Gevaren met de orginele MFC vinnen: 23/11cm
Ook met de Goya One 3 kon ik snel vrienden worden. Wel een echte freewave. Planeert makkelijk, vaart beter halve wind en springt makkelijk, maar draait iets minder kort, en iets minder rust op choppy water. Helaas nam de wind af, met bovenste oog van de Banzi kon ik nog wel een paar rakjes maken, dat scheelt veel.